

Wienerbrød med eple
Herlige wienerbrød med friskt eplefyll.
Pass på at du kjøper butterdeig som er vegansk, de fleste som selges i butikk er faktisk det. Du kan også lage butterdeig selv.
Ingredienser til åtte stk:
- 4 epler
- 2 spiseskjeer sukker
- 0,5-1 desiliter vann
- 4 veganske butterdeigplater eller en porsjon søt hjemmelaget butterdeig
- Hvetemel til utbaking
- 2 desiliter melis
- Noen dråper soyamelk
Framgangsmåte:
Skjær eplene i små terninger. Kast kjernene.
Ha eplebiter, sukker og litt vann i en gryte og kok opp. La det småkoke til du kan mose eplene med baksiden av en skje. Koker det tørt kan du ha i litt mer vann.
Rør godt sammen og ha over i en skål.
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Dersom du bruker frossen butterdeig bør den tine på kjøkkenbenken i minst et kvarter før du starter utbakingen.
Kjevle ut platene i en retning til de er dobbelt så lange. Del hver plate i to like store kvadrater.
Legg hvert kvadrat på stekebrettet.

Brett hjørnene inn mot midten. Dytt litt ned med fingrene i midten slik at det fester seg.

Legg en spiseskje epleblanding i midten av hvert wienerbrød.

Stek i 15-18 minutter til wienerbrødene er blitt gylne og fine.

Avkjøl wienerbrødene.
Rør sammen melis og litt soyamelk til en tyktflytende melisglasur og ha over i en sprøytepose med tynn tupp. Fordel utover wienerbrødene og server.
