vegansk wienerbrød oppskrift

Wienerbrød med eple

Herlige wienerbrød med friskt eplefyll. 

Pass på at du kjøper butterdeig som er vegansk, de fleste som selges i butikk er faktisk det. Du kan også lage butterdeig selv.

Ingredienser til åtte stk: 

  • 4 epler
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 0,5-1 desiliter vann
  • 4 veganske butterdeigplater eller en porsjon søt hjemmelaget butterdeig
  • Hvetemel til utbaking
  • 2 desiliter melis
  • Noen dråper soyamelk

Framgangsmåte: 

Skjær eplene i små terninger. Kast kjernene.

Ha eplebiter, sukker og litt vann i en gryte og kok opp. La det småkoke til du kan mose eplene med baksiden av en skje. Koker det tørt kan du ha i litt mer vann.

Rør godt sammen og ha over i en skål.

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Dersom du bruker frossen butterdeig bør den tine på kjøkkenbenken i minst et kvarter før du starter utbakingen.

Kjevle ut platene i en retning til de er dobbelt så lange. Del hver plate i to like store kvadrater.

Legg hvert kvadrat på stekebrettet.

Wienerbrød1

Brett hjørnene inn mot midten. Dytt litt ned med fingrene i midten slik at det fester seg.

Wienerbrød2

Legg en spiseskje epleblanding i midten av hvert wienerbrød.

Wienerbrød-med-epler3

Stek i 15-18 minutter til wienerbrødene er blitt gylne og fine.

Wienerbrød-med-epler4

Avkjøl wienerbrødene.

Rør sammen melis og litt soyamelk til en tyktflytende melisglasur og ha over i en sprøytepose med tynn tupp. Fordel utover wienerbrødene og server.

Wienerbrød-med-epler5

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *