vegansk wienerbrød oppskrift

Wienerbrød med eple

Herlige wienerbrød med friskt eplefyll. 

Pass på at du kjøper butterdeig som er vegansk, den selges blant annet på Rema 1000. Du kan også lage butterdeig selv.

Ingredienser til åtte stk: 

  • 4 epler
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 0,5-1 desiliter vann
  • 4 veganske butterdeigplater eller en porsjon søt hjemmelaget butterdeig
  • Hvetemel til utbaking
  • 2 desiliter melis
  • Noen dråper soyamelk

Framgangsmåte: 

Skjær eplene i små terninger. Kast kjernene.

Ha eplebiter, sukker og litt vann i en gryte og kok opp. La det småkoke til du kan mose eplene med baksiden av en skje. Koker det tørt kan du ha i litt mer vann.

Rør godt sammen og ha over i en skål.

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Dersom du bruker frossen butterdeig bør den tine på kjøkkenbenken i minst et kvarter før du starter utbakingen.

Kjevle ut platene i en retning til de er dobbelt så lange. Del hver plate i to like store kvadrater.

Legg hvert kvadrat på stekebrettet.

Wienerbrød1

Brett hjørnene inn mot midten. Dytt litt ned med fingrene i midten slik at det fester seg.

Wienerbrød2

Legg en spiseskje epleblanding i midten av hvert wienerbrød.

Wienerbrød-med-epler3

Stek i 15-18 minutter til wienerbrødene er blitt gylne og fine.

Wienerbrød-med-epler4

Avkjøl wienerbrødene.

Rør sammen melis og litt soyamelk til en tyktflytende melisglasur og ha over i en sprøytepose med tynn tupp. Fordel utover wienerbrødene og server.

Wienerbrød-med-epler5

FLERE OPPSKRIFTER MED BUTTERDEIG FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *