

Gulrotmuffins
Supersaftige muffins med kanel, nellik, kardemomme og ingefær.
Ingredienser:
-
- 550 gram hvetemel
- 1 teskje natron
- 1 teskje bakepulver
- 2 desiliter brunt sukker
- 1 desiliter hvitt sukker
- 2 teskjeer kanel
- 1 teskje nellik
- 0,5 teskje kardemomme
- 0,5 teskje ingefær
- 0,5 teskje salt
- 2 medium gulrøtter
- 4 desiliter soyamelk
- 3 desiliter rapsolje
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- Eventuelt litt kremostglasur
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et muffinsbrett med 12 former.
Bland sammen hvetmel, natron, bakepulver, brunt sukker, hvitt sukker, kanel, nellik, kardemomme, ingefær og salt i en stor bolle.
Riv gulrøttene og bland i.
Hell i soyamelk, rapsolje og vaniljeekstrakt og visp det hele raskt og kraftig sammen.
Fordel røren i muffinsformene.
Bak i 20-25 minutter.

Avkjøl muffinsene før du eventuelt har glasur på de.
Tips: Gulrotmuffins smaker godt med rosiner og biter av valnøtter i. Ha dette i røren rett før du har den i muffinsformene om du vil prøve deg på det.
Advert
Advert