Gulrotmuffins

Supersaftige muffins med kanel, nellik, kardemomme og ingefær. 

Ingredienser: 

    • 550 gram hvetemel
    • 1 teskje natron
    • 1 teskje bakepulver
    • 2 desiliter brunt sukker
    • 1 desiliter hvitt sukker
    • 2 teskjeer kanel
    • 1 teskje nellik
    • 0,5 teskje kardemomme
    • 0,5 teskje ingefær
    • 0,5 teskje salt
    • 2 medium gulrøtter
    • 4 desiliter soyamelk
    • 3 desiliter rapsolje
    • 2 teskjeer vaniljeekstrakt
    • Eventuelt litt kremostglasur

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et muffinsbrett med 12 former.

Bland sammen hvetmel, natron, bakepulver, brunt sukker, hvitt sukker, kanel, nellik, kardemomme, ingefær og salt i en stor bolle.

Riv gulrøttene og bland i.

Hell i soyamelk, rapsolje og vaniljeekstrakt og visp det hele raskt og kraftig sammen.

Fordel røren i muffinsformene.

Bak i 20-25 minutter.

gulrotmuffins

Avkjøl muffinsene før du eventuelt har glasur på de.

Tips: Gulrotmuffins smaker godt med rosiner og biter av valnøtter i. Ha dette i røren rett før du har den i muffinsformene om du vil prøve deg på det.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *