

Bønneburgere med squash
Saftige burgere som kan serveres med vanlig burgertilbehør eller smakfulle chilisauser.
Ingredienser til 3-4 burgere:
- 2 desiliter tørka sorte bønner (kan erstattes av en boks hermetiske bønner, kutt i såfall ut bløtlegging og koking)
- 1 squash
- 1 hvitløksfedd
- 1 kvast persille
- 4 spiseskjeer linfrø
- 1 spiseskje økologisk buljongpulver
- 2 spiseskjeer kikertmel
- Cirka 2 spiseskjeer havregryn
- Olje til steking
Framgangsmåte:
Bløtlegg bønnene i godt med vann i minst fire timer. Kok deretter bønnene møre i nytt vann. Sil av vannet. Riv squashen på et rivjern eller i en food processor. Legg den over på et rent kjøkkenhåndkle og press ut så mye væske som du klarer. Finhakk hvitløk og persille. Knus linfrøene i en kaffekvern eller lignende.
Bland sammen bønner, halvparten av squashen, hvitløk, persille, linfrø og buljongpulver i en bolle. Mos det lett med en stavmikser eller i en food processor. Vend inn resten av squashen og kikertmelet. Jobb til du har en fast deig. Spe med havregryn dersom deigen fortsatt er våt. Sett deigen i kjøleskapet i minst en halvtime før du skal steke burgerne.
Varm opp olje til medium/høy varme i en stekepanne. Form runde burgere av deigen. Stek de til de er gylne på hver side, dette tar 5-6 minutter.

Server varme, gjerne sammen med litt ketchup eller søt chilisaus.

Hvor i prosessen skal buljongpulveret tilsettes? 🙂
Egentlig samme hvor, jeg har det i samtidig som linfrøene.
Flott, takker for tips:)