vegansk burger oppskrift

Bønneburgere med squash

Saftige burgere som kan serveres med vanlig burgertilbehør eller smakfulle chilisauser. 

Ingredienser til 3-4 burgere: 

  • 2 desiliter tørka sorte bønner (kan erstattes av en boks hermetiske bønner, kutt i såfall ut bløtlegging og koking)
  • 1 squash
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 kvast persille
  • 4 spiseskjeer linfrø
  • 1 spiseskje økologisk buljongpulver
  • 2 spiseskjeer kikertmel
  • Cirka 2 spiseskjeer havregryn
  • Olje til steking

Framgangsmåte: 

Bløtlegg bønnene i godt med vann i minst fire timer. Kok deretter bønnene møre i nytt vann. Sil av vannet. Riv squashen på et rivjern eller i en food processor. Legg den over på et rent kjøkkenhåndkle og press ut så mye væske som du klarer. Finhakk hvitløk og persille. Knus linfrøene i en kaffekvern eller lignende.

Bland sammen bønner, halvparten av squashen, hvitløk, persille, linfrø og buljongpulver i en bolle. Mos det lett med en stavmikser eller i en food processor. Vend inn resten av squashen og kikertmelet. Jobb til du har en fast deig. Spe med havregryn dersom deigen fortsatt er våt. Sett deigen i kjøleskapet i minst en halvtime før du skal steke burgerne.

Varm opp olje til medium/høy varme i en stekepanne. Form runde burgere av deigen. Stek de til de er gylne på hver side, dette tar 5-6 minutter.

bønneburger1

Server varme, gjerne sammen med litt ketchup eller søt chilisaus.

bønneburger2

3 Comments

  1. Hvor i prosessen skal buljongpulveret tilsettes? 🙂

    1. Mari Hult

      Egentlig samme hvor, jeg har det i samtidig som linfrøene.

  2. Flott, takker for tips:)

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *