

Aspargessuppe
Kremet sommersuppe med asparges og sitron.
Asparges trives best i hovedrollen.
I denne suppen lar vi asparges gjøre mesteparten av jobben, de andre ingrediensene hjelper bare med å framheve den gode smaken.
Ingredienser til to porsjoner:
- 500 gram asparges
- 1 sjalottløk
- 2 hvitløksfedd
- 2 spiseskjeer olje til steking
- 6 desiliter grønnsakskraft eller vann med buljongpulver
- 0,5 desiliter soyafløte til matlaging
- Saften fra en halv sitron
- Salt og pepper
Framgangmsåte:
Rens asparges. Skjær av de harde delene nederst, kast disse. Skjær av toppene (2-3 centimeter), ta vare på disse. Skjær resten av aspargesene i biter som er 2-3 centimeter lange.
Finhakk sjalottløk og hvitløk.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i aspargesbitene og surr de i noen minutter. Tilsett sjalottløk og hvitløk og surr i noen minutter til.
Hell på grønnsakskraft og la det koke opp. Ha på lokk og la det småkoke til aspargesbitene er møre, dette tar cirka 15 minutter.
Kok aspargestoppene i lettsaltet vann til de er møre. Legg de til sides.
Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender/food processor (pass på så du ikke brenner deg!!).
Ha i fløte og sitronsaft, smak suppen til med salt og pepper. Ønsker du en tykkere konsistens kan du helle i en blanding av vann og hvetemel og la suppen koke opp under omrøring.
Server suppen i suppetallerker, pynt med aspargestoppene.
Hei 🙂 Jeg tenkte jeg skulle prøve å lage aspargessuppen i neste uke. Men,har et par spørsmål. Hvordan skreller jeg aspargesene, er det godt nok å bruke en vanlig potetskreller? Og, så lurte jeg på om det går greit å kjøle ned aspargessuppen i et kjøleskap, og spise det som blir til overs dagen etter? Eller vil aspargessuppen smake rart på dag 2 ?
Mvh
Gjermund
Hei! Jeg pleier å skrelle dem med en vanlig potetskreller eller *kremt* en ostehøvel.
Har aldri prøvd å la suppen overnatte i kjøleskapet, men kan ikke se for meg at den skal bli dårlig av den grunn.
Ok. Takk for info 🙂