

Panna cotta med bringebær
Herlig vaniljepudding med bringebærcoulis.
Panna cotta er en flott italiensk fløtedessert, som vanligvis stivnes med gelatin. Siden vegetarianere ikke spiser gelatin bruker vi agar til den samme jobben, en råvare som er både billigere, enklere å jobbe med og som tåler høyere temperaturer.
Her har jeg brukt agarflak, og trikset med de er å ha de lenge nok i varm væske til at de løser seg helt opp. En kan også bruke agarpulver, da trenger en indre for å få det stivt.
Ved siden av panna cottaen har vi her en hjemmelaget bringebærcoulis, som vi lager av frosne bringebær (ferske kan såklart også brukes) og sukker. De røres sammen og siles, og vips – coulisen er klar!
Ingredienser til fire små porsjoner:
- 2,5 desiliter plantemelk eller -fløte
- 0,5 vaniljestang
- 2 teskjeer agarflak
- 2 spiseskjeer sukker
- 16 bringebær
Bringebærcoulis:
- 3 spiseskjeer bringebær
- 1 spiseskje sukker
Framgangsmåte:
Ha melk i en liten gryte. Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut innholdet. Ha det over i gryta. Rør inn agarflak og sukker og la det stå i fem minutter.
Varm blandingen opp til kokepunktet. Visp jevnt mens du lar det hele småkoke i fem til ti minutter. Alle agarflakene skal være oppløst.
Hell over i porsjonsformer og sett til avkjøling. Etter cirka en time i kjøleskap er panna cottaen stiv.
Server med bringebærcoulis (oppskrift under) og eventuelt en klatt med plantekrem.
Bringebærcoulis:
Tin bringebærene.
Rør de sammen med sukker.
Sil gjennom en finkornet sil.


Ferdig!
