scones vegansk oppskrift

Grove scones

Gode til frokost, lunsj og kvelds, som tilbehør til supper og salater, eller med pisket krem og friske bær til kaffen. 

Scones er et herlig britisk bakverk der vi bruker bakepulver slik at deigen ikke trenger å heve. Steketiden er heller ikke lang, og derfor passer scones veldig greit både til frokost og når du trenger brød i en fart dersom du får uventa kaffegjester. Unnskyld, TEgjester.

Dette er en grov variant, men den duger skikkelig godt med krem og bær eller syltetøy likevel.

grove-scones

Tips: Scones taper seg fort i kvalitet etter baking, så server de helst mens de er bare noen timer ferske. Det er best!

Ingredienser til åtte scones: 

  • 300 gram hvetemel samt ekstra til utbaking
  • 165 gram sammalt hvete
  • 1 teskje bakepulver
  • 1 teskje salt
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 4 spiseskjeer rapsolje
  • 3 desiliter soyamelk

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Bland sammen mel, bakepulver, salt og sukker. Ha i olje og melk og rør deigen raskt sammen.

Ha litt mel på kjøkkenbenken og ha deigen over. Del den i to like emner, form de til store boller med tykkelse på 2-3 centimeter.

Legg bollene over på stekebrettet, pass på å ha litt avstand mellom de.

Skjær hver bolle i fire kakestykker. Skjær nesten i gjennom, men behold den runde formen.

grove-scones1

Stek i 15-20 minutter. Avkjøl noe før servering.

grove-scones2grove-scones3grove-scones5

2 Comments

  1. Lagde disse til frokost, fantastisk godt! Takk for en super oppskrift!

    1. Mari Hult

      Så kjekt 🙂 Takk for kommentar!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *