

Chocolate chip banana cookies
Sprø utenpå og myke inni, disse kjeksene er nydelige på både smak og konsistens.
Min kjempegode venninne Annika prøvde å late som ingenting da hun hadde bursdag, og utsatt og utsatt “problemet” slik at vi skulle glemme det ut. Det er i alle fall min teori. Hun er utrolig god til å gi gaver selv, så jeg tenkte at å vise at jeg ikke hadde glemt bursdagen kunne være en fin mulighet å gi noe fint tilbake.
Siden jeg er håpløs i alle andre butikker enn matbutikker så ble det noe spiselig, og jeg tror og håper at disse cookiesene ble en suksess.
NB: Ingredienslisten her passer veldig godt for “vanlige” folk som kanskje ikke har så mange typiske veganvarer i kjøkkenskapene.

Ingredienser til to brett:
- 1 godt moden banan
- 0,75 desiliter rapsolje
- 2 desiliter sukker
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 3 desiliter hvetemel
- 0,5 teskje natron
- 0,5 teskje salt
- 1 teskje kanel
- 1 desiliter sjokoladeknapper
- 4-5 desiliter havregryn
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.
Mos bananen med en gaffel. Ha den i en bolle, rør inn rapsolje, sukker og vaniljeekstrakt.
Rør inn hvetemel, natron, salt og kanel. Vend inn sjokoladeknappene. Rør til slutt inn havregrynene, ha i til du får en fast og fin deig som du kan trille kuler av.
Lag kuler på cirka to til tre centimeter i diameter. Trykk de ned til de er cirka en centimeter tykke. Fordel utover stekebrettene. Pass på å ha litt avstand mellom de.
Bak cookies i 12-14 minutter. Avkjøl på rist.

Oppbevares i tett kakeboks.