banancookies vegan oppskrift

Chocolate chip banana cookies

Sprø utenpå og myke inni, disse kjeksene er nydelige på både smak og konsistens. 

Min kjempegode venninne Annika prøvde å late som ingenting da hun hadde bursdag, og utsatt og utsatt “problemet” slik at vi skulle glemme det ut. Det er i alle fall min teori. Hun er utrolig god til å gi gaver selv, så jeg tenkte at å vise at jeg ikke hadde glemt bursdagen kunne være en fin mulighet å gi noe fint tilbake.

Siden jeg er håpløs i alle andre butikker enn matbutikker så ble det noe spiselig, og jeg tror og håper at disse cookiesene ble en suksess.

NB: Ingredienslisten her passer veldig godt for “vanlige” folk som kanskje ikke har så mange typiske veganvarer i kjøkkenskapene.

banancookies2

Ingredienser til to brett: 

  • 1 godt moden banan
  • 0,75 desiliter rapsolje
  • 2 desiliter sukker
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 3 desiliter hvetemel
  • 0,5 teskje natron
  • 0,5 teskje salt
  • 1 teskje kanel
  • 1 desiliter sjokoladeknapper
  • 4-5 desiliter havregryn

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.

Mos bananen med en gaffel. Ha den i en bolle, rør inn rapsolje, sukker og vaniljeekstrakt.

Rør inn hvetemel, natron, salt og kanel. Vend inn sjokoladeknappene. Rør til slutt inn havregrynene, ha i til du får en fast og fin deig som du kan trille kuler av.

Lag kuler på cirka to til tre centimeter i diameter. Trykk de ned til de er cirka en centimeter tykke. Fordel utover stekebrettene. Pass på å ha litt avstand mellom de.

Bak cookies i 12-14 minutter. Avkjøl på rist.

banancookies1

Oppbevares i tett kakeboks.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *