

Rå falafel
Herlige gulrotboller med sesamfrø, hvitløk og koriander.
Jeg får stadig vekk forespørsler om hva jeg bruker pulpen til når jeg lager juice. Svaret er at det ofte går i kaker og i vegetarburgere, men det er også glimrende å bruke i rå mat. Smaken er kjempefin, og uten væske så er det veldig lett å jobbe med.
Her har jeg brukt pulpen fra gulrotjuice og laget falafel. I tillegg har vi i en del frø og litt grønt, kjempegodt! Om du ikke har dehydrator kan du jukse og steke disse på laveste temperatur i stekeovnen.
Ingredienser til to porsjoner:
- 4 gulrøtter
- 2 spiseskjeer linfrø
- 2 desiliter sesamfrø
- 0,5 kinesisk hvitløk
- 1 vårløk
- 2 kvaster koriander
- 1 kvast persille
- 2 spiseskjeer olivenolje
- Saften fra en halv lime
- Eventuelt litt salt
Framgangsmåte:
Juice gulrøttene og ta vare på pulpen. Eventuelt riv de på et rivjern, ha de i et rent kjøkkenhåndkle og press ut så mye du klarer av væsken.
Kjør linfrø og sesamfrø til pulver i en liten blender eller kaffekern (eller tilsvarende).
Finhakk hvitløk, det hvite på vårløken, koriander og persille.
Bland sammen gulrotpulp, linfrø, sesamfrø, hvitløk, vårløk, koriander, persille, olivenolje og limesaft i en bolle. Smak eventuelt til med litt salt.
For dehydrator:
Lag boller med diameter på cirka 2 centimeter av deigen. Press de forsiktig ned. Fordel over et teflex-ark.

Dehydrer i to timer, snu bollene og dehydrer i to timer til.

For stekeovn:
Sett stekeovnen til den laveste varmen (cirka 50 grader er fint her). Kle et stekebrett med bakepapir. Lag boller med diameter på cirka 2 centimeter av deigen. Press de forsiktig ned og fordel de utover stekebrettet.
Stek i cirka en time, snu bollene og stek de en time til.
