rå falafel oppskrift

Rå falafel

Herlige gulrotboller med sesamfrø, hvitløk og koriander. 

Jeg får stadig vekk forespørsler om hva jeg bruker pulpen til når jeg lager juice. Svaret er at det ofte går i kaker og i vegetarburgere, men det er også glimrende å bruke i rå mat. Smaken er kjempefin, og uten væske så er det veldig lett å jobbe med.

Her har jeg brukt pulpen fra gulrotjuice og laget falafel. I tillegg har vi i en del frø og litt grønt, kjempegodt! Om du ikke har dehydrator kan du jukse og steke disse på laveste temperatur i stekeovnen.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 4 gulrøtter
  • 2 spiseskjeer linfrø
  • 2 desiliter sesamfrø
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 1 vårløk
  • 2 kvaster koriander
  • 1 kvast persille
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • Saften fra en halv lime
  • Eventuelt litt salt

Framgangsmåte: 

Juice gulrøttene og ta vare på pulpen. Eventuelt riv de på et rivjern, ha de i et rent kjøkkenhåndkle og press ut så mye du klarer av væsken.

Kjør linfrø og sesamfrø til pulver i en liten blender eller kaffekern (eller tilsvarende).

Finhakk hvitløk, det hvite på vårløken, koriander og persille.

Bland sammen gulrotpulp, linfrø, sesamfrø, hvitløk, vårløk, koriander, persille, olivenolje og limesaft i en bolle. Smak eventuelt til med litt salt.

For dehydrator: 

Lag boller med diameter på cirka 2 centimeter av deigen. Press de forsiktig ned. Fordel over et teflex-ark.

rå-falafel1

Dehydrer i to timer, snu bollene og dehydrer i to timer til.

rå-falafel2

For stekeovn: 

Sett stekeovnen til den laveste varmen (cirka 50 grader er fint her). Kle et stekebrett med bakepapir. Lag boller med diameter på cirka 2 centimeter av deigen. Press de forsiktig ned og fordel de utover stekebrettet.

Stek i cirka en time, snu bollene og stek de en time til.

rå-falafel3

Tips: Server gjerne falafel med hjemmelaget rå tabbouleh.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ RÅ MIDDAGSRETTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *