Ukemeny: Uke 28, 2013

Her er ukens menyforslag. 

UKEMENY: Hva med glutenfri falafel, tomatsuppe og rå tacosalat til middag?
UKEMENY: Hva med glutenfri falafel, tomatsuppe og rå tacosalat til middag?

Mandag: Indisk linsestuing med mungbønner

Denne retten er rask å lage, det som tar litt tid er bløtleggingen i forkant. Jeg liker å servere denne med ris og naan, men papadums er også veldig fint tilbehør.

INDISKE LINSER: Chana dal, røde linser og mungbønner er hovedingrediensene i denne smakfulle indiske retten.
INDISKE LINSER: Chana dal, røde linser og mungbønner er hovedingrediensene i denne smakfulle indiske retten.

Tirsdag: Kremet brokkolipasta

Denne retten er meget høy på karbo, og passer godt før utholdenhetstrening.

KREMET PASTA: Pasta vendet inn i en fløtesaus med hvitløk, paprika og brokkoli.
KREMET PASTA: Pasta vendet inn i en fløtesaus med hvitløk, paprika og brokkoli.

Onsdag: Kikert- og søtpotetcurry

Indisk rett med en smakfull tomatisert saus.

CURRY: Herlig indisk rett som smaker godt med ris til, og eventuelt naan.
CURRY: Herlig indisk rett som smaker godt med ris til, og eventuelt naan.

Torsdag: Ovnsbakt tomat-suppe

Her har jeg bakt tomater sammen med litt hvitløk i ovnen på lav temperatur over lang tid. Har du det travelt kan du skru opp temperaturen og gjøre det mye raskere. Tomatene er klare når de ser klare ut. Deretter er det bare å kjøre de til en suppe og servere.

hjemmelaget tomatsuppe
TOMATSUPPE: Denne suppen har bare fire ingredienser, og er likevel den aller beste suppen jeg vet om.

Fredag: Rå tacosalat

En sunnere versjon av fredagstacoen, men skikkelig god likevel.

RÅ TACOSALAT: God og mettende middagssalat med smak av Mexico.
RÅ TACOSALAT: God og mettende middagssalat med smak av Mexico.

Lørdag: Glutenfri spinatfalafel

Herlige kikertboller med spinat servert med korianderris.

GLUTENFRI FALAFEL: Kjempegod kikertrett.
GLUTENFRI FALAFEL: Kjempegod kikertrett.

Søndag: Rå spagetti med pesto

Bruk tiden til annet enn matlaging på sommersøndagene! Denne retten lager du kjapt, det eneste som tar tid er å bløtlegge pinjekjernene.

rå mat
RÅ SPAGETTI: Spagettien lager vi at squash, pestoen er basert på pinjekjerner og hvitløk.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *