

Spaghetti al Pesto
Lettvint og smakfull pasta med pesto av basilikum og mandler.
Dette er en lettvint og knallgod rett som er inspirert av den nydelige bloggen Helles Kitchen. Bloggen er ikke vegansk, men det dukker opp fristende helt plantebaserte oppskrifter rett som det er. Helle reiser mye, og drar med seg inspirasjon spesielt fra landene rundt Middelhavet som bloggen nyter godt av.
Ingredienser til to porsjoner:
- 200 gram tørket spagetti
- 3 spiseskjeer mandler
- Litt varmt vann
- 1 vårløk
- 0,5 sitron
- 1 bunt basilikum
- 4-6 spiseskjeer olivenolje
- Salt og pepper
Framgangsmåte:
Kok spagetti etter anvisning på pakken. Sil av vannet.
Ha mandlene i en skål med varmt vann til du lett klarer å dra av skallet.
Rens vårløken, du trenger kun det hvite i denne retten.
Riv sitronskallet.
Ha mandler, vårløk, sitronskall, basilikum og olivenolje i en blender eller food processor, kjør til du har en grov pesto. Smak til med salt og pepper.
Vend pestoen inn i spagettien, ha det over i dype tallerker og server med en gang.