

Kremet gresskarsuppe
Gresskar ristes i ovnen, kokes sammen med indiske krydderier og kremes med smørbønner. Smakseksplosjon!
Middag til to eller forrett til fire. I denne oppskriften bruker vi smørbønner istedenfor fløte for å få en herlig, kremet konsistens.
Ingredienser:
- 1,5 desiliter tørka smørbønner (kan erstattes av en boks hermetiske bønner, dropp i så fall bløtlegging og koking i framgangsmåten)
- 1 flaskegresskar/butternut squash
- 2 sjalottløk
- 2 hvitløksfedd
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 teskje garam masala
- 0,5 teskje spisskummen
- 0,5 teskje korianderfrø
- 4 desiliter grønnsakskraft eller vann med buljongterning
- Frisk koriander
- Eventuelt chilitråder eller chiliflak til servering
Framgangsmåte:
Bløtlegg bønnene i rikelig med vann over natten. Sil av vannet og kok bønnene møre.
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Skjær skallet av gresskaret. Del innmaten i 5-6 biter (avhengig av størrelse), kast kjernene.
Rens sjalottløk og hvitløk.
Ha gresskarbiter, sjalottløk og hvitløk i en ildfast form. Hell en spiseskje olivenolje over.
Bak i ovnen til gresskarbitene er møre, dette tar cirka 25 minutter.
Varm opp resten av olivenoljen til medium varme i en panne. Ha i garam masala, spisskummen og korianderfrø og stek det i noen minutter. Tilsett gresskar, sjalottløk og hvitløk og stek i noen minutter til. Hell på bønner og grønnsakskraft og kok opp. La suppen småkoke i ti minutter, kjør den deretter jevn med en stavmikser eller i en food processor/blender (pass så du ikke brenner deg!). Smak eventuelt til med litt salt.
Ha suppen over i suppeskåler, topp med litt koriander og eventuelt chili.
