gresskarsuppe vegansk oppskrift

Kremet gresskarsuppe

Gresskar ristes i ovnen, kokes sammen med indiske krydderier og kremes med smørbønner. Smakseksplosjon!

Middag til to eller forrett til fire. I denne oppskriften bruker vi smørbønner istedenfor fløte for å få en herlig, kremet konsistens.

Ingredienser: 

  • 1,5 desiliter tørka smørbønner (kan erstattes av en boks hermetiske bønner, dropp i så fall bløtlegging og koking i framgangsmåten)
  • 1 flaskegresskar/butternut squash
  • 2 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 teskje garam masala
  • 0,5 teskje spisskummen
  • 0,5 teskje korianderfrø
  • 4 desiliter grønnsakskraft eller vann med buljongterning
  • Frisk koriander
  • Eventuelt chilitråder eller chiliflak til servering

Framgangsmåte: 

Bløtlegg bønnene i rikelig med vann over natten. Sil av vannet og kok bønnene møre.

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Skjær skallet av gresskaret. Del innmaten i 5-6 biter (avhengig av størrelse), kast kjernene.

Rens sjalottløk og hvitløk.

Ha gresskarbiter, sjalottløk og hvitløk i en ildfast form. Hell en spiseskje olivenolje over.

Bak i ovnen til gresskarbitene er møre, dette tar cirka 25 minutter.

Varm opp resten av olivenoljen til medium varme i en panne. Ha i garam masala,  spisskummen og korianderfrø og stek det i noen minutter. Tilsett gresskar, sjalottløk og hvitløk og stek i noen minutter til. Hell på bønner og grønnsakskraft og kok opp. La suppen småkoke i ti minutter, kjør den deretter jevn med en stavmikser eller i en food processor/blender (pass så du ikke brenner deg!). Smak eventuelt til med litt salt.

Ha suppen over i suppeskåler, topp med litt koriander og eventuelt chili.

ristet-gresskarsuppe1

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *