Dronningen av cupcakekrig

Vegetarbloggen har snakket med Chloe Coscarelli, og hun avslører detaljer rundt sitt neste prosjekt. 

CHLOE COSCARELLI: Den første veganeren til å vinne en kokkekonkurranse i beste sendetid. (Foto: chefchloe.com)
CHLOE COSCARELLI: Den første veganeren til å vinne en kokkekonkurranse i beste sendetid. (Foto: chefchloe.com)

I USA  er hun kjent som den herlige veganske jenta som vant reality-bakekonkurransen Cupcake Wars. , I tillegg har hun gitt ut to fantasiske kokebøker og hun er så positiv og ernergisk at det nesten er litt irriterende. Vi fikk nettaudiens hos cupcakedronningen og kan med en gang bekrefte det: Hun er like herlig og sympatisk i virkeligheten som på TV.

Cupcake Wars var en stor utfordring. What you see is what you get. Konkurransen  var realistisk, og det var enormt stressende å bake perfekte cupcakes på den gitte tidsrammen. Takket være min vakre og talentfulle venn Sandhya som stod på sammen med meg, så klarte vi å lage cupcakes vi var stolte av, sier Chloe.

De to siste årene har hun gitt ut bøkene Chloe’s Kitchen og Chloe’s Vegan Desserts. Hennes neste prosjekt gjør stas på hennes italienske røtter.

? Jeg er i full gang med å teste italienske oppskrifter til å bruke i min neste bok, som bli en italiensk kokebok. Den blir gitt ut i løpet av 2013.

Favorittretter kan gjøres veganske
For alle som ønsker å spise mer plantebasert mat, og kanskje allerede er blitt veganere, så dukker det gjerne opp en del bekymringer for mat en kommer til å savne. Chloe fnyser av påstanden om at plantemat er kjedelig.

? Gone are the days of boring lentil loafs and food that tastes like cardboard, sier hun entusiastisk.

Chloe's kitchen
CHLOE’S KITCHEN: Herlig kokebok med masse god mat, inkludert smakfulle hvitløksknuter, asiatiske grillspyd, mac’n cheese og cupcakes.

Nye veganere trenger ikke bekymre seg for å gå glipp av favorittmaten sin. Veganere kan spise pølser, burgere, ost, iskrem, kaker og mat fra hele verden. Såklart det finnes veganske tilpasninger! Vegansk mat er deilig, dekadent, næringsrik og vakker! I boken min Chloe’s Kitchen tar vi en kulinarisk reise gjennom blant annet Mexico, Marokko, Italia og Frankrike, og den innholder også amerikanske klassikere og mye, mye mer.

Hemmelig ingrediens
I bok nummer to, Chloe’s Vgean Desserts, er det søtsakene som gjelder. Mange sliter med å forstå hvordan en kan lage kremete deserter og luftige kaker uten egg og fløte. Chloe har mange triks (se liste under), men trekker spesielt fram en favorittingrediens.

Min hemmelige ingrediens er eddik. Yes! Eddik brukes istedenfor egg for å få kakene luftige. Jeg bruker det i veldig mye bakst, og jeg kan love at du ikke kjenner eddiksmaken.

? Har du en favorittdessert? 

? Sannsynligvis iskrem. Jeg var overlykkelig da jeg fant ut av vegansk iskrem kan være like fyldig og dekadent som tradisjonell iskrem. Da jeg var liten spiste jeg masse is, men følte med aldri bra etter å spist det. Nå kan jeg spise flere skåler i samme slengen, og jeg føler meg likevel lett og frisk etterpå.

CHLOES DESSERTS: Her finner du garantert noe fristende.
CHLOES DESSERTS: Her finner du garantert noe fristende.

Chloe’s ti på topp

Lurer på hvilke veganske produkter du kan bruke istedenfor animalske? Her er Chloe’s ti favorittsubstitutter.

 1. Eddik
  Eddik er en flott eggerstatning, spesielt i kaker. Når det kombineres med natron, fungerer eddik som bindemiddel og lager en saftig tekstur.
 2. Cashewnøtter
  Kjører du rå cashewnøtter med vann i en food processor eller blender får du et perfekt alternativ til fløte i middagsretter som for eksempel fettuccine Alfredo.
 3. Kokosmelk
  Hermetisk kokosmelk er naturens egen erstatning for kremfløte. Sjokolademousse, ganache og pisket krem fikser du lett med denne enkle erstatningen.
 4. Sopp
  Cremini, shiitake, portabello og østerssopp har alle en saftig tekstur perfekt for å erstatte kjøtt.
 5. Mørk sjokolade
  Ren mørk sjokolade er rik på antioksidanter og er en flott erstatning for melkesjokolade i desserter.
 6. Avokado
  Denne næringsrike frukten bidar til kremet tekstur og forsterket smak til nesten alt.
 7. Næringsgjær
  Høyt innhold av protein og B-vitaminer, og den naturlige smaken og gule fargen gjør det til en god erstatning for ost.
 8. Tofu
  For best resultat anbefales det å fryse ned en pakke tofu, og tine den i kjøleskapet over natten før bruk. Skjær den i skiver eller terninger og du får en kjøttaktig konsistens.
 9. Plantemelk
  Soya, mandel og rismelk er fabelaktige alternativer til meierimelk. De er lavere i fett og kan brukes om hverandre i alt av oppskrifter fra milkshake til kremete supper.
 10. Mandelsmør
  Mandelsmør har mild smak og er en god kilde til protein og fiber.

Les mer om Chloe på hennes nettside chefchloe.com

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *