

Pasta primavera
Fargerik pasta med grønnsaker og en kjempegod pesto.
Pasta primavera er en rett som tradisjonelt består av pasta og masse grønnsaker. i en saus av hvitløk og olivenolje. Her serverer vi den med en smakfull pesto med gresskarkjerner og pinjekjerner. Du kan fint variere grønnsakene her etter hva du har i skapet.
Ingredienser:
- 200 gram assortert pasta
- 1 brokkoli
- 2 gulrøtter
- 100 gram aspargesbønner
- 0,5 rød paprika
- Olje til steking
Pesto:
- 1 desiliter gresskarkjerner
- 1 desiliter pinjekjerner
- 2 hvitløksfedd
- 3 spiseskjeer olivenolje
- Noen kvaster basilikum
- Eventuelt litt havsalt
Framgangsmåte:
Kok pasta til al dente-kvalitet. Sil av vannet.
Skjær brokkoli i små buketter og gulrot i skiver. Skjær av tuppene på aspargesbønnene og del selve bønnene i to, skjær paprika i ringer.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en panne. Ha i grønnsakene og stek de i noen minutter. Vend på de underveis.
Pesto:
Kjør alle ingrediensene til en fin pesto i en food processor eller blender.

Vend pasta og grønnsaker inn i pastaen og server.
