vegansk pasta oppskrift

Pasta primavera

Fargerik pasta med grønnsaker og en kjempegod pesto. 

Pasta primavera er en rett som tradisjonelt består av pasta og masse grønnsaker. i en saus av hvitløk og olivenolje. Her serverer vi den med en smakfull pesto med gresskarkjerner og pinjekjerner. Du kan fint variere grønnsakene her etter hva du har i skapet.

Ingredienser: 

  • 200 gram assortert pasta
  • 1 brokkoli
  • 2 gulrøtter
  • 100 gram aspargesbønner
  • 0,5 rød paprika
  • Olje til steking

Pesto: 

  • 1 desiliter gresskarkjerner
  • 1 desiliter pinjekjerner
  • 2 hvitløksfedd
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • Noen kvaster basilikum
  • Eventuelt litt havsalt

Framgangsmåte: 

Kok pasta til al dente-kvalitet. Sil av vannet.

Skjær brokkoli i små buketter og gulrot i skiver. Skjær av tuppene på aspargesbønnene og del selve bønnene i to, skjær paprika i ringer.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en panne. Ha i grønnsakene og stek de i noen minutter. Vend på de underveis.

Pesto: 

Kjør alle ingrediensene til en fin pesto i en food processor eller blender.

glutenfri rå pasta

Vend pasta og grønnsaker inn i pastaen og server.

vegan-pasta-primavera1

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *