bringebærmuffins vegansk oppskrift

Bringebærmuffins

Lettvinte bærmuffins med smuldretopping. 

Når jeg trenger kaker i full fart så pleier denne muffinsoppskriften å være god å ha. Vi har alltid frosne bær i fryseren, om du ikke bruker bringebær så gjør jordbær og båbær samme jobben, du kan til og med bytte ut bærene med sjokoladeknapper om du har mer lyst på det.

Ingredienser til 12 muffins: 

  • 500 gram hvetemel
  • 1 teskje natron
  • 1 teskje bakepulver
  • 250 gram sukker
  • 5 desiliter soya- eller rismelk
  • 3,25 desiliter rapsolje
  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 100 gram bringebær, gjerne frosne

Topping: 

  • 1 desiliter hvetemel
  • 2 spiseskjeer brunt sukker
  • 2 spiseskjeer vegansk margarin

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et muffinsbrett med 12 tulipanformer.

Rør sammen hvetemel, natron, bakepulver og sukker i en bolle. Hell i melk, olje og vaniljeekstrakt og visp det hele raskt og kraftig sammen. Vend bringebærene inn.  Fordel røren i formene.

Topping: 

Rør sammen hvetemel, sukker og margarin. Smuldre det over muffinsrøren i formene.

Bak i 20-25 minutter.

bringebærmuffins1

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *