strawberry short cake vegansk oppskrift

Strawberry shortcake

Herlig sommerdessert med kjeks, jordbær og krem. 

Ingredienser til 4-6 porsjoner: 

  • 5-6 jordbær
  • 225 gram hvetemel + ekstra til utbaking
  • 75 gram sukker
  • 1 teskje bakepulver
  • 150 gram vegansk margarin
  • 0,75 desiliter soyamelk
  • 2 spiseskjeer perlesukker

Til servering: 

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Rens jordbærene og skjær de i små biter. Oppbevar de i fryseren mens du gjør klar resten av deigen.

Rør sammen mel, sukker og bakepulver i en bolle. Skjær inn margarinen og smuldre den opp i melet med fingrene. Rør inn melken. Blir det for vått kan du ha i litt mer mel.

Vend til slutt inn jordbærbitene.

Ha mel på benken og kjevle ut deigen til den er cirka én centimeter tykk.

Trykk ut rundinger med diameter på 5-7 centimeter.

Fordel kakene utover stekebrettet. Dryss perlesukker over.

Stek i 20-25 minutter til kakene begynner å bli gylne i kantene.

strawberry-short-cake1

Avkjøl på rist.

Til servering: 

Skjær jordbær i biter og pisk kokoskremen.

Legg en kjeks på hver tallerken, topp med kokoskrem og jordbær.

strawberry-short-cake2

Legg en til kjeks over og server.

strawberry-short-cake3

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *