

Strawberry shortcake
Herlig sommerdessert med kjeks, jordbær og krem.
Ingredienser til 4-6 porsjoner:
- 5-6 jordbær
- 225 gram hvetemel + ekstra til utbaking
- 75 gram sukker
- 1 teskje bakepulver
- 150 gram vegansk margarin
- 0,75 desiliter soyamelk
- 2 spiseskjeer perlesukker
Til servering:
- Friske jordbær
- Kokoskrem
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Rens jordbærene og skjær de i små biter. Oppbevar de i fryseren mens du gjør klar resten av deigen.
Rør sammen mel, sukker og bakepulver i en bolle. Skjær inn margarinen og smuldre den opp i melet med fingrene. Rør inn melken. Blir det for vått kan du ha i litt mer mel.
Vend til slutt inn jordbærbitene.
Ha mel på benken og kjevle ut deigen til den er cirka én centimeter tykk.
Trykk ut rundinger med diameter på 5-7 centimeter.
Fordel kakene utover stekebrettet. Dryss perlesukker over.
Stek i 20-25 minutter til kakene begynner å bli gylne i kantene.

Avkjøl på rist.
Til servering:
Skjær jordbær i biter og pisk kokoskremen.
Legg en kjeks på hver tallerken, topp med kokoskrem og jordbær.

Legg en til kjeks over og server.
