veganske cupcakes oppskrift

Pink velvet cupcakes

Fordi alt er bedre i rosa. 

Dette er herlige vaniljecupcakes med kremostglasur, stæsjet opp med litt rød konditorfarge (Wilton sin er vegansk). Kjempefine til barnebursdager eller andre ganger da det er pastell som gjelder.

Ingredienser: 

  • 0,75 desiliter rapsolje
  • 1 teskje vaniljeekstrakt eventuelt kirsebærekstrakt om du har
  • 1 teskje rød konditorfarge (Wilton sin er vegansk)
  • 2,5 desiliter soyamelk
  • 4,5 desiliter hvetemel
  • 2 desiliter sukker
  • 0,25 teskje salt
  • 0,25 teskje natron
  • 0,25 teskje bakepulver

Kremostglasur: 

  • 50 gram vegansk margarin
  • 100 gram vegansk kremost
  • 0,5 teskje rød konditorfarge
  • 4-5 desiliter melis
  • Eventuelt litt kokosolje

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et muffinsbrett med 12 former og kle et stekebrett med bakepapir.

Visp sammen rapsolje, vaniljeekstrakt, konditorfarge og soyamelk i en liten bolle.

Rør  hvetemel, sukker, salt, natron og bakepulver sammen i en større bolle.

Hell det våte over i det tørre og visp det hele raskt og kraftig sammen til en jevn røre.

Fordel røren i formene og stek i 15-20 minutter.

Avkjøl kakene helt før pynting.

pink-velvet-cupcakes1

Kremostglasur: 

Kjør margarin, kremost og konditorfarge glatt i en kjøkkenmaskin. Spe med melis til du har en fin og kremete konsistens.Sliter du med å få den tyktflytende nok kan du ha i litt smeltet kokosolje og sette glasuren til avkjøling før du bruker den.

Ha over i en sprøytepose med stor åpning. Fordel glasuren over kakene. Pynt eventuelt med rosa kakepynt eller ferske moreller.

pink-velvet-cupcakes2

2 Comments

  1. Hei hvilken vegansk margarin bruker du og kremost?

    1. Mari Hult

      Vanligvis tofutti kremost, margarin varierer jeg i for å være ærlig.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *