

Pink velvet cupcakes
Fordi alt er bedre i rosa.
Dette er herlige vaniljecupcakes med kremostglasur, stæsjet opp med litt rød konditorfarge (Wilton sin er vegansk). Kjempefine til barnebursdager eller andre ganger da det er pastell som gjelder.
Ingredienser:
- 0,75 desiliter rapsolje
- 1 teskje vaniljeekstrakt eventuelt kirsebærekstrakt om du har
- 1 teskje rød konditorfarge (Wilton sin er vegansk)
- 2,5 desiliter soyamelk
- 4,5 desiliter hvetemel
- 2 desiliter sukker
- 0,25 teskje salt
- 0,25 teskje natron
- 0,25 teskje bakepulver
Kremostglasur:
- 50 gram vegansk margarin
- 100 gram vegansk kremost
- 0,5 teskje rød konditorfarge
- 4-5 desiliter melis
- Eventuelt litt kokosolje
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et muffinsbrett med 12 former og kle et stekebrett med bakepapir.
Visp sammen rapsolje, vaniljeekstrakt, konditorfarge og soyamelk i en liten bolle.
Rør hvetemel, sukker, salt, natron og bakepulver sammen i en større bolle.
Hell det våte over i det tørre og visp det hele raskt og kraftig sammen til en jevn røre.
Fordel røren i formene og stek i 15-20 minutter.
Avkjøl kakene helt før pynting.

Kremostglasur:
Kjør margarin, kremost og konditorfarge glatt i en kjøkkenmaskin. Spe med melis til du har en fin og kremete konsistens.Sliter du med å få den tyktflytende nok kan du ha i litt smeltet kokosolje og sette glasuren til avkjøling før du bruker den.
Ha over i en sprøytepose med stor åpning. Fordel glasuren over kakene. Pynt eventuelt med rosa kakepynt eller ferske moreller.

Hei hvilken vegansk margarin bruker du og kremost?
Vanligvis tofutti kremost, margarin varierer jeg i for å være ærlig.