

Nudler i peanøttsaus
Lettvint nudelrett med kikerter, grønnsaker og kjempegod saus.
Ingredienser til to porsjoner:
- 1,5 desiliter tørka kikerter eller 3 desiliter hermetiske
- 200 gram tørka nudler
- 1 squash
- 2 gulrøtter
- 1 paprika
- 2 vårløk
- 2 spiseskjeer peanøtter
- 2 spiseskjeer olje til steking
- 3 spiseskjeer sesamfrø
Saus:
- 2 centimeter ingefær
- 0,5 kinesisk hvitløk
- 1 rød chili
- 1 spiseskje sesamolje
- 2 spiseskjeer peanøttsmør
- 2 spiseskjeer soyasaus
- 1 teskje eplesidereddik
- 1 desiliter grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongpulver
Framgangsmåte:
Bløtlegg kikertene i minst seks timer, sil av vannet. Kok de deretter møre. Dette kan droppes om du bruker hermetiske kikerter.
Kok nudlene til al dente-konsistens. Sil av vannet.
Skjær squash i biter, gulrøtter og paprika i strimler. Skjær vårløk i ringer og grovhakk peanøttene.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en panne. Stek squash, gulrøtter og paprika i noen minutter. Ha i nudlene og stek til alt begynner å bli gyllent. Hell inn kikertene og halvparten av sesamfrøene.
Vend inn sausen (oppskrift under). Gi det et raskt oppkok og ha retten over i dype tallerker. Dryss over vårløk, peanøtter og resten av sesamfrøene og server.

Saus:
Riv ingefær og hvitløk. Finhakk chili.
Rør sammen alle ingrediensene i en skål.