peanøttsaus nudler vegansk oppskrift

Nudler i peanøttsaus

Lettvint nudelrett med kikerter, grønnsaker og kjempegod saus. 

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 1,5 desiliter tørka kikerter eller 3 desiliter hermetiske
  • 200 gram tørka nudler
  • 1 squash
  • 2 gulrøtter
  • 1 paprika
  • 2 vårløk
  • 2 spiseskjeer peanøtter
  • 2 spiseskjeer olje til steking
  • 3 spiseskjeer sesamfrø

Saus: 

  • 2 centimeter ingefær
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 1 rød chili
  • 1 spiseskje sesamolje
  • 2 spiseskjeer peanøttsmør
  • 2 spiseskjeer soyasaus
  • 1 teskje eplesidereddik
  • 1 desiliter grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongpulver

Framgangsmåte:

Bløtlegg kikertene i minst seks timer, sil av vannet. Kok de deretter møre. Dette kan droppes om du bruker hermetiske kikerter.

Kok nudlene til al dente-konsistens. Sil av vannet.

Skjær squash i biter, gulrøtter og paprika i strimler. Skjær vårløk i ringer og grovhakk peanøttene.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en panne. Stek squash, gulrøtter og paprika i noen minutter. Ha i nudlene og stek til alt begynner å bli gyllent. Hell inn kikertene og halvparten av sesamfrøene.

Vend inn sausen (oppskrift under). Gi det et raskt oppkok og ha retten over i dype tallerker. Dryss over vårløk, peanøtter og resten av sesamfrøene og server.

nudler-i-peanøttsaus1

Saus: 

Riv ingefær og hvitløk. Finhakk chili.

Rør sammen alle ingrediensene i en skål.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *