

Tofutaco
Meksikansk krydret tofu som passer glimrende både til taco og burrito.
Ingredienser:
- 1 teskje oregano
- 2 teskje ancho- eller chipotlepulver (eventuelt annet chilipulver)
- 1 teskje spisskummen
- 1 teskje malt koriander
- 1 teskje salt
- 1 sjalottløk
- 2 hvitløksfedd
- 1 bløtlagt chipotle (eventuelt en annen chili)
- 2 spiseskjeer olje til steking
- 400 g tofu
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en ildfast form.
Bland sammen oregano, chilipulver, spisskummen, koriander og salt i en skål.
Rens og finhakk sjalottløk, hvitløk og chili.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i sjalottløk, hvitløk og chili og surr det i noen minutter. Hell i krydderblandingen og vend det sammen.
Smuldre i tofuen og vend den godt sammen med resten. Stek i noen minutter til det begynner å bli stekeskorpe på tofuen.

Hell blandingen over i den ildfaste formen og stek i ovnen i cirka 10 minutter.

Server varmt med godt tilbehør.
Advert
Advert