

Rabarbrasuppe
Sommerfavoritt som smaker best iskald.
Ingredienser:
- 300 gram rabarbra
- 1 vaniljestang
- 1 liter vann
- 200 gram sukker
- 1,5 spiseskje potetmel
Framgangsmåte:
Skjær rabarbraen i biter på 1-2 centimeter. Kast bladene og det harde stilkfestet.

For en lysere suppe kan du skrelle rabarbraen også.
Ha rabarbraen i en gryte. Snitt vaniljestangen på langs og skrap innholdet over i gryten. Ha i ni desiliter av vannet samt sukkeret og kok opp.

La det koke i 5-10 minutter til rabarbraen begynner å gå i oppløsning.
Rør sammen potetmelet og resten av vannet og hell over i gryten i en tynn stråle mens du rører. La suppen koke opp igjen, nå vil den tykne litt.

Avkjøl suppen helt i kjøleskap før servering.
Tips: Rabarbrasuppe smaker godt med litt krem, is eller yoghurt, og gjerne et lite dryss kanel.
Advert
Advert