vegansk rabarbrasuppe oppskrift

Rabarbrasuppe

Sommerfavoritt som smaker best iskald. 

Ingredienser: 

  • 300 gram rabarbra
  • 1 vaniljestang
  • 1 liter vann
  • 200 gram sukker
  • 1,5 spiseskje potetmel

Framgangsmåte: 

Skjær rabarbraen i biter på 1-2 centimeter. Kast bladene og det harde stilkfestet.

rabarbra1

For en lysere suppe kan du skrelle rabarbraen også.

Ha rabarbraen i en gryte. Snitt vaniljestangen på langs og skrap innholdet over i gryten. Ha i ni desiliter av vannet samt sukkeret og kok opp.

rabarbrasuppe1

La det koke i 5-10 minutter til rabarbraen begynner å gå i oppløsning.

Rør sammen potetmelet og resten av vannet og hell over i gryten i en tynn stråle mens du rører. La suppen koke opp igjen, nå vil den tykne litt.

rabarbrasuppe2

Avkjøl suppen helt i kjøleskap før servering.

Tips: Rabarbrasuppe smaker godt med litt krem, is eller yoghurt, og gjerne et lite dryss kanel.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *