

Blåbær- og mandelmuffins
En smakebit fra årets beste kokebok!
Denne oppskriften er fra Ms. Cupcake sin fantastiske nye kokebok. Bare kjøp den! Alle sammen, veganer eller ikke, allergiker eller ikke, Ms. Cupcake baker noen utrolig gode og flotte kaker der oppskriftene er tilpasset eller kan tilpasses alle.
Jeg har vært så utrolig heldig å møte Melissa Morgan selv ved flere anledninger, og jeg kan love dere at hun er like skjønn i virkeligheten som hun er i boken. Kjøp den og bak! Og om dere skulle være i tvil, så test ut denne oppskriften selv, og bestill boken mens du slikker bollen ren.
Ingredienser til 12 muffins:
- 500 gram hvetemel
- 60 gram mandelmel
- 1 teskje natron
- 1 teskje bakepulver
- 250 gram sukker
- 5 desiliter soya- eller rismelk
- 3,25 desiliter rapsolje
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 1 teskje mandelekstrakt
- 100 gram blåbær
Topping:
- 2 spiseskjeer mandler
- Eventuelt 2 spiseskjeer perlesukker
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et muffinsbrett med 12 tulipanformer.
Rør sammen hvetemel, mandelmel, natron, bakepulver og sukker i en bolle. Hell i melk, olje og ekstraktene og visp det hele raskt og kraftig sammen. Forden røren i formene. Drypp blåbær på toppen, de synker ned i røren etterhvert.
Topping:
Hakk mandlene. Fordel mandler og eventuelt sukker over muffinsene.
Bak i 20-25 minutter.

Muffinsene er best nybakte, men smaker godt kalde også.