Glutenfrie blåbærvafler

Saftige sommervafler med mandelmel og kikertmel.

Ingredienser: 

  • 2 desiliter soyamelk
  • 1 teskje eplesidereddik
  • 2 spiseskjeer linfrø
  • 5 spiseskjeer varmt vann
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 2 spiseskjeer lønnesirup
  • 2 desiliter kikertmel
  • 0,5 desiliter mandelmel
  • 0,5 desiliter potetmel
  • 2 spiseskjeer maisstivelse
  • 1 teskje bakepulver
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 2 desiliter blåbær, friske eller frosne*
  • Olje eller margarin til steking

*Bruker du frosne bær er det viktig å ta de ut av fryseren og blander de inn i røren rett før vaflene skal stekes. 

Framgangsmåte:

Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en liten bolle.

Kjør linfrøene til pulver i en kaffekvern eller morter. Rør de ut i det varme vannet og la det stå noen minutter.

Visp sammen soyamelkblandingen, linfrøblandingen, vaniljeekstrakt og lønnesirup i en bolle. Ha i kikertmel, mandelmel, potetmel, maisstivelse, bakepulver og sukker og visp det hele godt sammen.

Varm opp vaffeljerne, ha i olje eller margarin om det er nødvendig.

Vend blåbærene inn i røren rett før stekin.

Stek vaflene som vanlig. Server de lune med lønnesirup og litt vegansk margarin, eventuelt med friske bær og plantekrem.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *