

Glutenfrie blåbærvafler
Saftige sommervafler med mandelmel og kikertmel.
Ingredienser:
- 2 desiliter soyamelk
- 1 teskje eplesidereddik
- 2 spiseskjeer linfrø
- 5 spiseskjeer varmt vann
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 2 spiseskjeer lønnesirup
- 2 desiliter kikertmel
- 0,5 desiliter mandelmel
- 0,5 desiliter potetmel
- 2 spiseskjeer maisstivelse
- 1 teskje bakepulver
- 2 spiseskjeer sukker
- 2 desiliter blåbær, friske eller frosne*
- Olje eller margarin til steking
*Bruker du frosne bær er det viktig å ta de ut av fryseren og blander de inn i røren rett før vaflene skal stekes.
Framgangsmåte:
Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en liten bolle.
Kjør linfrøene til pulver i en kaffekvern eller morter. Rør de ut i det varme vannet og la det stå noen minutter.
Visp sammen soyamelkblandingen, linfrøblandingen, vaniljeekstrakt og lønnesirup i en bolle. Ha i kikertmel, mandelmel, potetmel, maisstivelse, bakepulver og sukker og visp det hele godt sammen.
Varm opp vaffeljerne, ha i olje eller margarin om det er nødvendig.
Vend blåbærene inn i røren rett før stekin.
Stek vaflene som vanlig. Server de lune med lønnesirup og litt vegansk margarin, eventuelt med friske bær og plantekrem.