Vegetarbloggen presenterer: Den store veganske frokostguiden.

Hva spiser veganere til frokost? Dette må være et av verdens ekstra store mysterier. Jeg får spørsmålet oftere enn en skulle tro, spesielt fra folk som er nye i veganismens verden.
Heldigvis går det også til frokost fint an å spise seg stappmett på god, plantebasert mat, vi har både sunne og mindre sunne alternativer. Her har jeg laget en oversikt over den vanligste baksten, musli og fruktretter, pålegg, syltetøy, typiske eggbaserte retter, andre varmretter, arme riddere, vafler og pannekaker. Vel bekomme!
Brød
Sett deigen kvelden før, og du har nystekte rundstykker en halvtime etter at du står opp.

Klassisk frokostfavoritt, best med kremet pålegg og juice i glasset.

Disse krever litt tid, heving og sånt, men oppskriften er lettvint og grei i forhold til en del andre oppskrifter på frokostbrød. Resultatet blir kjempebra.

Engelske muffins er ikke fancy muffins som du steker i muffinsform, men er et superlettvint alternativ til rundstykker til frokost. Du trenger nemlig ikke å bruke tid på trille ut rundstykker, men kan bare kjevle ut deigen og trykke ut runde muffins med en rund kake-kutter eller et glass.

Sosiale rundstykker!

Lag opp noen brett med knekkebrød så har du rask frokost tilgjengelig når det måtte passe.

Musli og frukt
Nydelig frokostyoghurt med eplemos og musli.

Alt du trenger er litt soyayoghurt, syltetøy og amaranthfrø. Amaranth? Et superfrø, nesten for godt til å være sant.

Lag opp mye av denne, så har du til raske – og sakte – frokoster i ukevis.

Pålegg
Denne osten er veldig sørbar, og fungerer spesielt godt på rista toast eller bagels.

Enkelt nøttesmør med kun to ingredienser.

Kremete og godt på brødskiver og knekkebrød.

Hemmeligheten er å få det skikkelig smørbart, det er ofte problemet med hjemmelagde pålegg. Vi bruker en god del kokosolje samt noen spiseskjeer hasselnøttmelk (kan byttes med annen vegetabilsk melk om du ikke har).

Raskt, lettvint og skikkelig godt.

Lær å lage hjemmelaget syltetøy her.

Varme retter
Soyafri, glutenfri og eggfri omelett med sopp og spinat.

Stekte poteter er veldig godt på frokostbordet, spesielt om du har god tid. Disse smaker litt røkt, og er skikkelig gode på lange helgemorgener.

Denne oppskriften er mildt sagt for de spesielt interesserte. Strimlene smaker røkt og salt, passer god på sandwicher.

Arme riddere
Denne frokosten lager du på gårsdagens brød, og alt utstyret du trenger er en bolle, en gaffel og en stekepanne.

Hemmeligheten bak perfekte arme riddere uten egg? Kikertmel. Brødskivene blir saftige og gode, og stekes lett uten å brenne seg.

Vafler og pannekaker
Glutenfrie amerikanske pannekaker
Den typen som er best med margarin og lønnesirup vet du.

Herlig smakskombinasjon som passer glimrende på morgenen.

Gjærbaserte vafler som de lager i Liege.
