Spicy kikerter

Indisk gryterett med kikerter og ris i en tomat- og kokossaus. 

Ingredienser: 

  • 2 desiliter tørka kikerter
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 centimeter ingefær
  • 2 spiseskjeer olje til steking
  • 2 spiseskjeer biryani masala (finnes i internasjonale dagligvarebutikker som har indisk mat)
  • 1 teskje kardemomme
  • 1 teskje nellik
  • 1 teskje kanel
  • 1 teskje karve
  • 1 teskje korianderfrø
  • 1 teskje gurkemeie
  • 1 desiliter tomatpuré
  • 2 desiliter kokosmelk
  • Saften fra en sitron

Framgangsmåte:

Bløtlegg kikertene over natten. kok dem møre i lettsaltet vann. Sil av vannet.

Finhakk sjalottløk og hvitløk, riv eller finhakk ingefær.

Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk og ingefær og surr det i noen minutter.

Mos sammen biryani masala, kardeomme, nellik, kanel, karve, korianderfrø og gurkemeie i en morter og ha i gryten. Ha i kikertene og rør det hele sammen.

Tilsett tomatpure, kokosmelk og sitronsaft, og la det koke opp. La retten småkoke i 10-15 minutter, smak eventuelt til med mer krydder. Server med en gang sammen med ris og litt frisk koriander.

kikerter vegansk oppskrift

5 Comments

  1. Hei, hvor mange ersoner er oppskriftene beregnet til?

    1. Mari Hult

      De fleste til to porsjoner 🙂

  2. Oj! Er det rett at det skal være veldig veldig sterkt?

    1. Mari Hult

      Den eneste chilien som er i er fra biryani masala-krydderblandingen, så kommer litt an på hvor sterk den er :/

      1. Iselin

        Da er det nok vi som ikke har lest (det skal vi neste gang!) på pakken og kjøpte en veldig sterk biryani masala krydderblanding 😀 Takk for tilbakemelding, det ver veldig godt!

Leave a Reply to Terje Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *