

Spicy kikerter
Indisk gryterett med kikerter og ris i en tomat- og kokossaus.
Ingredienser:
- 2 desiliter tørka kikerter
- 1 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk
- 2 centimeter ingefær
- 2 spiseskjeer olje til steking
- 2 spiseskjeer biryani masala (finnes i internasjonale dagligvarebutikker som har indisk mat)
- 1 teskje kardemomme
- 1 teskje nellik
- 1 teskje kanel
- 1 teskje karve
- 1 teskje korianderfrø
- 1 teskje gurkemeie
- 1 desiliter tomatpuré
- 2 desiliter kokosmelk
- Saften fra en sitron
Framgangsmåte:
Bløtlegg kikertene over natten. kok dem møre i lettsaltet vann. Sil av vannet.
Finhakk sjalottløk og hvitløk, riv eller finhakk ingefær.
Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk og ingefær og surr det i noen minutter.
Mos sammen biryani masala, kardeomme, nellik, kanel, karve, korianderfrø og gurkemeie i en morter og ha i gryten. Ha i kikertene og rør det hele sammen.
Tilsett tomatpure, kokosmelk og sitronsaft, og la det koke opp. La retten småkoke i 10-15 minutter, smak eventuelt til med mer krydder. Server med en gang sammen med ris og litt frisk koriander.

Advert
Advert
Hei, hvor mange ersoner er oppskriftene beregnet til?
De fleste til to porsjoner 🙂
Oj! Er det rett at det skal være veldig veldig sterkt?
Den eneste chilien som er i er fra biryani masala-krydderblandingen, så kommer litt an på hvor sterk den er :/
Da er det nok vi som ikke har lest (det skal vi neste gang!) på pakken og kjøpte en veldig sterk biryani masala krydderblanding 😀 Takk for tilbakemelding, det ver veldig godt!