

Spicy kikerter
Indisk gryterett med kikerter og ris i en tomat- og kokossaus.
Ingredienser:
- 2 desiliter tørka kikerter
- 1 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk
- 2 centimeter ingefær
- 2 spiseskjeer olje til steking
- 2 spiseskjeer biryani masala (finnes i internasjonale dagligvarebutikker som har indisk mat)
- 1 teskje kardemomme
- 1 teskje nellik
- 1 teskje kanel
- 1 teskje karve
- 1 teskje korianderfrø
- 1 teskje gurkemeie
- 1 desiliter tomatpuré
- 2 desiliter kokosmelk
- Saften fra en sitron
Framgangsmåte:
Bløtlegg kikertene over natten. kok dem møre i lettsaltet vann. Sil av vannet.
Finhakk sjalottløk og hvitløk, riv eller finhakk ingefær.
Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk og ingefær og surr det i noen minutter.
Mos sammen biryani masala, kardeomme, nellik, kanel, karve, korianderfrø og gurkemeie i en morter og ha i gryten. Ha i kikertene og rør det hele sammen.
Tilsett tomatpure, kokosmelk og sitronsaft, og la det koke opp. La retten småkoke i 10-15 minutter, smak eventuelt til med mer krydder. Server med en gang sammen med ris og litt frisk koriander.

Hei, hvor mange ersoner er oppskriftene beregnet til?
De fleste til to porsjoner 🙂
Oj! Er det rett at det skal være veldig veldig sterkt?
Den eneste chilien som er i er fra biryani masala-krydderblandingen, så kommer litt an på hvor sterk den er :/
Da er det nok vi som ikke har lest (det skal vi neste gang!) på pakken og kjøpte en veldig sterk biryani masala krydderblanding 😀 Takk for tilbakemelding, det ver veldig godt!