etiopisk linsestung oppskrift

Linser i berberesaus

Etiopisk linsestuing med smakfull saus. 

Berbere er et fantastisk krydder! Du får kjøpt det i noen få butikker, men kan også lage det selv. Her er en fin oppskrift.

Ingredienser: 

  • 2,5 desiliter tørka grønne linser
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 4 tomater
  • 2 spiseskjeer olje til steking
  • 2 spiseskjeer berberekrydder
  • 2 teskjeer paprikapulver
  • 1 teskje spisskummen
  • 2 spiseskjeer tomatpure
  • 4 desiliter vann
  • Salt
  • Eventuelt noen kvaster koriander til servering

Framgangsmåte: 

Bløtlegg linsene i godt med vann i minst en time før du begynner med resten. Sil av vannet.

Rens og finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær tomatene i terninger.

Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i sjalottløk og hvitløk og la det surre noen minutter.

Tilsett berberekrydder, paprikapulver og spisskummen og la det surre noen minutter til. Tilsett linser, tomater, tomatpuré og vann og la det koke opp. Ha på lokk og la det småkoke til linsene er møre, dette tar cirka en halvtime. Spe eventuelt med litt mer vann underveis.

Smak til med salt og eventuelt litt frisk koriander og server.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *