glutenfri vegansk gulrotkake

Glutenfri gulrotkake

Kake med gulrøtter, valnøtter og rosiner, toppet med kremostglasur. Smaker bra med ekstra nøtter og en rød bærsaus. 

Ingredienser: 

  • 8 desiliter glutenfrie havregryn
  • 4 spiseskjeer linfrø
  • 1,5 teskjeer bakepulver
  • 2 desiliter hvitt sukker
  • 1 desiliter brunt sukker
  • 2 teskjeer kanel
  • 0,5 teskje malt nellik
  • 0,5 teskje ingefær
  • 3 spiseskjeer vegansk margarin
  • 5 desiliter soyamelk
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 3 gulrøtter
  • 1 desiliter valnøtter
  • 1 desiliter rosiner

Kremostglasur:

  • 100 gram vegansk margarin
  • 100 gram vegansk kremost naturell
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1 teskje sitronsaft
  • 4-5 desiliter melis

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smør og mel (glutenfritt) en springform på 20-22 centimeter i diameter.

Ha havregryn og linfrø i en food processor og kjør noen minutter til du har et helt fint mel.

glutenfri-vegansk-gulrotkake1

Ha blandingen over i en stor bolle og rør inn bakepulver, hvitt sukker, brunt sukker, kanel, nellik og ingefær.

Smelt margarin. Ha det over i en liten bolle og visp inn soyamelk og vaniljeekstrakt. Hell over i de tørre ingrediensene og visp det hele godt sammen.

Riv gulrøttene og grovhakk valnøttene. Vend gulrøtter, valnøtter og rosiner inn i røren.

Hell over i springformen.  Stek kaken i 45-50 minutter, til du kan stikke en trepinne inn i kaken uten at det fester seg røre til den.

Avkjøl helt før du har på glasur.

glutenfri vegansk gulrotkake oppskrift

Kremostglasur: 

Kjør margarin, kremost, vaniljeekstrakt og sitronsaft glatt i en food processor. Spe med melis til du har en fin og kremete konsistens.

Fordel utover kaken.

Avkjøl fram til servering.

glutenfri-vegansk-gulrotkake3glutenfri-vegansk-gulrotkake4

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *