

Glutenfri gulrotkake
Kake med gulrøtter, valnøtter og rosiner, toppet med kremostglasur. Smaker bra med ekstra nøtter og en rød bærsaus.
Ingredienser:
- 8 desiliter glutenfrie havregryn
- 4 spiseskjeer linfrø
- 1,5 teskjeer bakepulver
- 2 desiliter hvitt sukker
- 1 desiliter brunt sukker
- 2 teskjeer kanel
- 0,5 teskje malt nellik
- 0,5 teskje ingefær
- 3 spiseskjeer vegansk margarin
- 5 desiliter soyamelk
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 3 gulrøtter
- 1 desiliter valnøtter
- 1 desiliter rosiner
Kremostglasur:
- 100 gram vegansk margarin
- 100 gram vegansk kremost naturell
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1 teskje sitronsaft
- 4-5 desiliter melis
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smør og mel (glutenfritt) en springform på 20-22 centimeter i diameter.
Ha havregryn og linfrø i en food processor og kjør noen minutter til du har et helt fint mel.

Ha blandingen over i en stor bolle og rør inn bakepulver, hvitt sukker, brunt sukker, kanel, nellik og ingefær.
Smelt margarin. Ha det over i en liten bolle og visp inn soyamelk og vaniljeekstrakt. Hell over i de tørre ingrediensene og visp det hele godt sammen.
Riv gulrøttene og grovhakk valnøttene. Vend gulrøtter, valnøtter og rosiner inn i røren.
Hell over i springformen. Stek kaken i 45-50 minutter, til du kan stikke en trepinne inn i kaken uten at det fester seg røre til den.
Avkjøl helt før du har på glasur.

Kremostglasur:
Kjør margarin, kremost, vaniljeekstrakt og sitronsaft glatt i en food processor. Spe med melis til du har en fin og kremete konsistens.
Fordel utover kaken.
Avkjøl fram til servering.

