veganske cupcakes

Appelsinostekakecupcakes

Ekstravagante cupcakes med smak av appelsin og kremost. 

Disse baker du når du skal imponere! De tar litt tid, det er mange komponenter her, men resultatet blir desto bedre.

Oppskriften er inspirert av Chloe Coscarelli og Ms. Cupcake.

Ingredienser: 

  • 1 appelsin
  • 0,75 desiliter rapsolje
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1 teskje appelsinekstrakt (kan sløyfes)
  • 2 desiliter soyamelk
  • 4,5 desiliter hvetemel
  • 2 desiliter sukker
  • 0,25 teskje salt
  • 0,25 teskje natron
  • 0,25 teskje bakepulver

Smuldretopping:

  • 2 desiliter hvetemel
  • 0,5 desiliter brunt sukker
  • 4 spiseskjeer vegansk margarin

Kremostglasur: 

  • 50 gram vegansk margarin
  • 100 gram vegansk kremost
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 4-5 desiliter melis
  • Eventuelt litt kokosolje

Kandiserte appelsinskall:

  • 1 appelsin
  • 0,5 desiliter vann
  • 1 desiliter sukker

Til pynting: 

  • Appelsinmarmelade

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et muffinsbrett med 12 former og kle et stekebrett med bakepapir.

Riv appelsinskallet og press ut saften. Visp sammen appelsinsaft, rapsolje, vaniljeekstrakt, appelsinekstrakt og soyamelk i en liten bolle.

Rør appelsinskall, hvetemel, sukker, salt, natron og bakepulver sammen i en større bolle.

Hell det våte over i det tørre og visp det hele raskt og kraftig sammen til en jevn røre.

Fordel røren i formene og stek i 15-20 minutter. Ta formen ut av ovnen men behold ovnen på til å steke smuldretoppingen.

Smuldretopping:

Rør alle ingrediensene sammen i en liten bolle. Smuldre blandingen utover stekebrettet. Stek i 6-8 minutter til blandingen er gyllen på toppen. Avkjøl. Bruk en kniv og skjær i blandingen slik at du får smuler av forskjellige størrelser.

Kremostglasur: 

Kjør margarin, kremost og vaniljeekstrakt glatt i en kjøkkenmaskin. Spe med melis til du har en fin og kremete konsistens.Sliter du med å få den tyktflytende nok kan du ha i litt smeltet kokosolje og sette glasuren til avkjøling før du bruker den.

Ha over i en sprøytepose med stor åpning.

Kandiserte appelsinskall: 

Bruk en ostehøvel eller lignende og riv cirka en centimeter tykke strimler av appelsinskallet.

Kok opp vannet og halvparten av sukkeret. Når sukkeret er helt oppløs har du i appelsinskallene. La det småkoke til væsken er absorbert.

appelsinostekakecupcakes3

Ha resten av sukkeret på en liten tallerken og vend appelsinskallene i det, pass på å holde de fra hverandre, de fester seg lett.

kandiserte appelsinskall

Montering og pynting:

Pass på at kakene er helt avkjølt før du begynner pyntingen.

appelsinostekakecupcakes5

Legg en god teskje appelsinmarmelade over hver cupcake.

appelsinostekakecupcakes6

Fordel kremostglasuren over.

appelsinostekakecupcakes7

Pynt med smuldretopping og kandiserte appelsinskall.

appelsinostekakecupcakes9appelsinostekakecupcakes11

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *