vegansk kikertcurry oppskrift

Kikert- og søtpotetcurry

Indisk rett med en smakfull tomatisert saus. 

Herlig indisk rett som smaker godt med ris til, og eventuelt naan. Denne middagsretten er glutenfri.

Ingredienser: 

  • 200 gram tørka kikerter
  • 2 små søtpoteter (cirka 300 gram)
  • 1 sjalottløk
  • 1 rød chili
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 1 centimeter ingefær
  • 2 spiseskjeer olje til steking
  • 2 spiseskjeer garam masala
  • 1 spiseskje karripulver
  • 1 spiseskje sennepsfrø
  • 1 boks hermetiske tomater (cirka 3,3 desiliter)
  • 2 desiliter vann
  • Noen kvaster koriander

Framgangsmåte: 

Bløtlegg kikerter over natten. Kok de deretter møre i lettsaltet vann. Sil av vannet. Dette kan droppes om du bruker hermetiske kikerter, doble i så fall mengden.

Skrell søtpotetene og skjær dem i terninger. Rens og finhakk sjalottløk, chili, hvitløk og ingefær.

Kok opp litt vann i en gryte. Ha i søtpotetbitene og kok til de er møre, dette tar cirka 10 minnutter. Sil av vannet.

Varm opp oljen til medium varme i en stekepanne. Ha i sjalottløk, chili, hvitløk og ingefær og surr det i noen minutter. Rør inn garam masala, karripulver og sennepsfrø og surr videre til det begynner å lukte godt, det tar noen minutter. Ha i kikerter, søtpotetbiter, tomater og vann og la det hele koke opp. La det småkoke i 10-15 minutter, juster eventuelt med mer krydder.

Grovhakk koriander og dryss over før servering.

Server med ris og eventuelt hjemmelaget naan.

kikert-og-søtpotetcurry1

5 Comments

  1. Hei,
    Hvor mange personer er oppskriften til?
    Takk for flott blogg og masse god inspirasjon! Det meste faller i smak hos både toåring og foreldre her i heimen 🙂

    1. Mari Hult

      Så hyggelig, tusen takk for kommentar 🙂 🙂 Oppskriften her er for to porsjoner 🙂

      1. Flott, tusen takk for kjapt svar 🙂

      2. Hei,så flott at dine oppskrifter nå blir delt i etablert media 🙂 Jeg lurer veldig på hvilke type olje du velger å steke med? vet at ikke alle oljer tåler høy temperatur,for de utskiller da uheldige stoffer for kroppen.

      3. Mari Hult

        Jeg pleier å bruke rapsolje til steking 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *