

Kikert- og søtpotetcurry
Indisk rett med en smakfull tomatisert saus.
Herlig indisk rett som smaker godt med ris til, og eventuelt naan. Denne middagsretten er glutenfri.
Ingredienser:
- 200 gram tørka kikerter
- 2 små søtpoteter (cirka 300 gram)
- 1 sjalottløk
- 1 rød chili
- 0,5 kinesisk hvitløk
- 1 centimeter ingefær
- 2 spiseskjeer olje til steking
- 2 spiseskjeer garam masala
- 1 spiseskje karripulver
- 1 spiseskje sennepsfrø
- 1 boks hermetiske tomater (cirka 3,3 desiliter)
- 2 desiliter vann
- Noen kvaster koriander
Framgangsmåte:
Bløtlegg kikerter over natten. Kok de deretter møre i lettsaltet vann. Sil av vannet. Dette kan droppes om du bruker hermetiske kikerter, doble i så fall mengden.
Skrell søtpotetene og skjær dem i terninger. Rens og finhakk sjalottløk, chili, hvitløk og ingefær.
Kok opp litt vann i en gryte. Ha i søtpotetbitene og kok til de er møre, dette tar cirka 10 minnutter. Sil av vannet.
Varm opp oljen til medium varme i en stekepanne. Ha i sjalottløk, chili, hvitløk og ingefær og surr det i noen minutter. Rør inn garam masala, karripulver og sennepsfrø og surr videre til det begynner å lukte godt, det tar noen minutter. Ha i kikerter, søtpotetbiter, tomater og vann og la det hele koke opp. La det småkoke i 10-15 minutter, juster eventuelt med mer krydder.
Grovhakk koriander og dryss over før servering.
Server med ris og eventuelt hjemmelaget naan.

Hei,
Hvor mange personer er oppskriften til?
Takk for flott blogg og masse god inspirasjon! Det meste faller i smak hos både toåring og foreldre her i heimen 🙂
Så hyggelig, tusen takk for kommentar 🙂 🙂 Oppskriften her er for to porsjoner 🙂
Flott, tusen takk for kjapt svar 🙂
Hei,så flott at dine oppskrifter nå blir delt i etablert media 🙂 Jeg lurer veldig på hvilke type olje du velger å steke med? vet at ikke alle oljer tåler høy temperatur,for de utskiller da uheldige stoffer for kroppen.
Jeg pleier å bruke rapsolje til steking 🙂