glutenfrie cookies vegansk

Glutenfrie peanøttcookies

Lettvinte og herlige cookies! 

Glutenfri baking er en spennende utfordring, men nå når jeg har funnet peanøttmel er det med en gang blitt mye kjekkere. Peanøtter er noe av det beste jeg vet, så i tørre kaker og kjeks er det blitt en ny favoritt hos meg.

Deigen lager du på fem minutter, du trenger ikke lage fine kaker å legge på stekebrettet, og de trenger heller ikke lang tid i ovnen. Win – win – win!

Ingredienser: 

  • 1 desiliter peanøttsmør
  • 2 desiliter hvitt sukker
  • 1 desiliter brunt sukker
  • 0,5 desiliter vann
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 2 desiliter peanøttmel
  • 0,5 teskje bakepulver

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.

Visp sammen peanøttsmør, hvitt sukker, brunt sukker, vann og vaniljeekstrakt i en bolle. Det skal være helt jevnt. Sikt inn peanøttmel og bakepulver og rør det hele sammen.

Bruk en spiseskje til å ta ut deig og fordele på stekebrettene. Kakene utvider seg under steking, så pass på å ha god avstand mellom dem. Bruk en gaffel og trykk kakene litt ned.

Stek hvert brett i 10-12 minutter til kakene begynner å bli gylne i kantene. Avkjøl på risk,

Glutenfrie peanøttcookies oppbevares i lufttett kakeboks.

glutenfrie-peanøttcookies1

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *