vegansk tomatsuppe oppskrift

Kremet tomatsuppe

Lettvint tomatsuppe som blandes med en krem laget av cashewnøtter og vann. 

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 2 desiliter cashewnøtter + vann til bløtlegging
  • 2 desiliter vann
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 sjalottløk
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 boks hermetiske tomater (cirka 3,3 desiliter)
  • 2 desiliter grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongterning
  • 2 laurbærblad
  • 1 kvast basilikum
  • Salt og pepper

Framgangsmåte: 

Bløtlegg cashewnøttene i minst en time. Sil av vannet, ha de over i en food processor eller blender med 2 desiliter nytt vann, og kjør til du har en helt jevn væske. Stopp gjerne underveis og dytt nøttene ned fra kantene med en slikkepott.

Finhakk hvitløk og sjalottløk. Ha litt olje i en gryte og surr hvitløk og sjalottløk i noen minutter til det blir blankt. Hell på tomater og grønnsakskraft, ha i laurbærbladene. La det hele småkoke i 15-20 minutter. Fisk ut laurbærbladene og kast de. Ha i basilikum.

Kjør suppen jevn i en food processor eller blender, pass så du ikke brenner deg. Hell suppen tilbake i gryten, rør inn cashewkremen. Smak til med salt og pepper og server.

2 Comments

  1. Maria Nesse

    Hei! Kan man erstatte cashewnøttene med f.eks. mandler? Har en i familien som ikke tåler cashew.

    1. Mari Hult

      Jepp, det går kjempefint 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *