

Smuldrekake med friske bær
Sommerkake med blåbær og jordbær. Smaker kjempegodt med pisket krem til.
Kjempegod kake med blåbær og jordbær, her servert sammen med litt vispet havrekem og sirup. Alle liker denne.
Ingredienser:
- 6,5 desiliter hvetemel
- 2,5 desiliter sukker
- 1 teskje bakepulver
- 1 teskje kanel
- 100 gram vegansk margarin
- 3-4 spiseskjeer plantemelk
- 100 gram jordbær
- 100 gram blåbær
- 1 desiliter sukker
- 2 spiseskjeer maisstivelse
- 2 spiseskjeer vann
- 1 teskje vaniljeekstrakt
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle en ildfast form på cirka 15*25 centimeter med bakepapir.
Rør sammen hvetemel, sukker, bakepulver og kanel i en bolle. Skjær i margarinen i små biter, bruk fingrene til å suldre den inn med det tørre. Ha i en og en spiseskje margarin til det går an å forme deigen til faste boller med fingrene.
Press to tredjedeler av deigen forsiktig sammen nederst i formen. Det er viktig å ikke presse for hardt, da kan deigen bli hard og flat under steking.
Rens jordbærene og skjær de i mindre biter. Bland de sammen med blåbær, sukker, maisstivelse, vann og vaniljeekstrakt i en liten bolle. Hell blandingen over kakebunnen.
Smuldre resten av deigen over bærene. Sett kaken i ovnen og stek i 45 minutter, stil smuldredeigen på toppen begynner å bli gyllen.

Avkjøl helt før servering.
