

Verdens enkleste pasta
Rask og smakfull oppskrift med ingredienser de fleste har i hus til enhver tid.
Av og til har du bare lyst på en rask og enkel pasta til middag. Denne oppskriften er smakfull, du får presset den lett inn i travle hverdagsettermiddager, og retten lages med ingredienser de fleste har stående i skapene.
Ingredienser til to porsjoner:
- 200 gram spagetti
- 2 hvitløksfedd
- En kvart rød chili
- Noen basilikumblader
- 2 spiseskjeer pinjekjerner
- 2 spiseskjeer olje til steking
- 1 boks knuste tomater
- Havsalt
- Litt olivenolje
- Nykvernet pepper
Framgangsmåte:
Kok spagetti etter anvisning på pakken.
Finhakk hviløk og chili. Grovhakk basilikum.
Varm opp en stekepanne til høy varme. Ha i pinjekjernene og rist de raskt i pannen, føl med så du ikke brenner de. Legg de til sides. Skru ned varmen til medium.
Ha oljen i pannen og ha i hviløk og chili, surr de i noen minutter og hell i tomatene. Smak til med salt, ha eventuelt i litt brunt sukker og eddik for å justere smaken.
La sausen putre til spagettien har al dente-konsistens. Vend i basilikum.
Sil vannet av pastaen og ha pastaen over i pannen med sausen. Fordel i dype tallerker og dryss litt olivenolje, pinjekjerner og nykvernet pepper over. Server rykende varmt.

Dette var kjempegodt! Jeg brukte penne i steden for spaghetti, da henger enda mer av den deilige sausen fast i pastaen 🙂
Kult! Og takk for tips 🙂