Verdens enkleste pasta

Rask og smakfull oppskrift med ingredienser de fleste har i hus til enhver tid. 

Av og til har du bare lyst på en rask og enkel pasta til middag. Denne oppskriften er smakfull, du får presset den lett inn i travle hverdagsettermiddager, og retten lages med ingredienser de fleste har stående i skapene.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 200 gram spagetti
  • 2 hvitløksfedd
  • En kvart rød chili
  • Noen basilikumblader
  • 2 spiseskjeer pinjekjerner
  • 2 spiseskjeer olje til steking
  • 1 boks knuste tomater
  • Havsalt
  • Litt olivenolje
  • Nykvernet pepper

Framgangsmåte: 

Kok spagetti etter anvisning på pakken.

Finhakk hviløk og chili. Grovhakk basilikum.

Varm opp en stekepanne til høy varme. Ha i pinjekjernene og rist de raskt i pannen, føl med så du ikke brenner de. Legg de til sides. Skru ned varmen til medium.

Ha oljen i pannen og ha i hviløk og chili, surr de i noen minutter og hell i tomatene. Smak til med salt, ha eventuelt i litt brunt sukker og eddik for å justere smaken.

La sausen putre til spagettien har al dente-konsistens. Vend i basilikum.

Sil vannet av pastaen og ha pastaen over i pannen med sausen. Fordel i dype tallerker og dryss litt olivenolje, pinjekjerner og nykvernet pepper over. Server rykende varmt.

kjempelettvint-spagetti1

2 Comments

  1. Dette var kjempegodt! Jeg brukte penne i steden for spaghetti, da henger enda mer av den deilige sausen fast i pastaen 🙂

    1. Mari Hult

      Kult! Og takk for tips 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *