Rå tacosalat

Friskt, godt, sunt og enkelt. 

Jeg hadde ærlig talt aldri trodd jeg skulle kunne elske en tacosalat. Det er noe med kalde bønner, hvitløksdressing og hermetisk mais som virkelig har skremt meg fra å prøve. Så hvorfor har jeg aldri tenkt på å bruke valnøttkjøtt før nå?

Valnøtter + soltørka tomater + krydder = en herlig tacoblanding, og det funker både vart og kaldt. Her serverer vi det helt rått, sammen med mangosalsa og friske salatblader. Kjempegodt!

Ingredienser: 

  • 1 rød chili
  • 2 hvitløksfedd
  • 150 gram valnøtter
  • 1 desiliter marinerte soltørka tomater, eventuelt bløtlagte som du siler vannet av
  • 1 teskje spisskummen
  • Litt havsalt
  • 1 mango
  • 1 avokado
  • Noen kvaster koriander
  • Salat

Framgangsmåte: 

Finhakk hvitløk og chili. Ha halvparten i en food processor eller blender og tilsett valnøttene og de soltørka tomatene. Kjør til du får så klumper som kan minne litt om tacokjøtt.

Skjær mango og avokado i terninger. Grovhakk koriander. Bland sammen den andre halvdelen chili og hvitløk, mango, avokado og koriander i en bolle.

Legg opp salat i en serveringsskål. Fyll på med mangosalsa og topp med valnøttkjøtt. Server!

rå-tacosalat_alternativ

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *