Glutenfrie brownies

Den hemmelige ingrediensen er svarte bønner!Bønnebrownies er et fenomen de fleste veganere er kjent med, og her lager vi en herlig glutenfri variant med pecannøtter.

For å gjøre det enkelt har jeg her stekt browniesene i cupcakeformer av silikon, det er en lettvint måte å få porsjonskaker på.

Ingredienser: 

  • 2 desiliter tørka svarte bønner
  • 3 spiseskjeer linfrø
  • 6 spiseskjeer vann
  • 3 spiseskjeer kokosolje
  • 2 desiliter kakaopulver
  • 0,5 teskje salt
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1 desiliter sukker
  • 1,5 teskje bakepulver
  • 0,5 desiliter pecannøtter
  • 0,5 desiliter sjokoladeknapper

Framgangsmåte: 

Bløtlegg bønnene et par timer før du starter. Sil av vannet og ha de over i en gryte med nytt vann, kok de til de blir møre.

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Finn fram 12 muffinsformer i silikon, eventuelt smør et muffinsbrett godt.

Knus linfrøene i en kaffekvern eller morter og rør de sammen med vannet i et lite glass.

Smelt kokosoljen.

Ha bønner, linfrøblanding, kokosolje, salt, vaniljeekstrakt, sukker og bakepulver i en food processor og kjør til du har en helt jevn masse. Spe med litt vann om det blir for tykt, røren skal være tyktflytende men ikke fast.

Grovhakk pecannøttene og ha i. Vend også i sjokoladeknappene.

Fordel røren i formene.

Stek i 20-25 minutter (avhengig av ovn) til du ser at browniesene stivner på toppen.

Avkjøl browniesene før du tar de ut av formen, hvis ikke kan de lett smuldre opp.

Tips: Disse browniesene smaker kjempegodt med pisket kokoskrem og karamellsaus.

glutenfri-bønnebrownies_alternativ

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *