

Spinatcurry
Varmende indisk rett med chana dal og spinat – smakfullt og kjempesunt!
Ingredienser:
- 1,5 desiliter chana dal
- 1 sjalottløk
- 1 centimeter ingefær
- 1 grønn chili
- 2 tomater
- 200 gram spinat
- 2 spiseskjeer olje
- 1,5 teskjer korianderpulver
- 2 teskjeer garam masala
- 2 desiliter vann
- Salt
- Eventuelt ris til servering
Framgangsmåte:
Bløtlegg chana dal i vann i minst en time før tilberedning. Sil av vannet.
Finhakk sjalottløk, ingefær og chili. Skjær tomater i terninger og grovhakk spinat.
Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i korianderpulver og garam masala. Surr det noen minutter før du har i sjalottløk, ingefær og chili. La det stå noen minutter til. Ha i chana dal, tomater og vann.
La det koke opp, ha på lokk og la det småkoke til chana dal er møre, det tar cirka tretti minutter. Spe eventuelt med vann om det blir for tørt. Ha spinaten i gryten, ha på lokket igjen slik at den blir dampet. La det stå noen minutter før du rører retten sammen. Smak til med salt.
Server varmt, gjerne med ris eller naan.