Meksikansk stekt ris

Spicy restemat med sopp og ananas. 

Risrester? Ikke kast de! Stekt ris er verdens enkleste middag, og det kan bli skikkelig godt og

Her har vi i sopp, ananas, hvitløk, tomatsalsa og koriander, men spesielt etter en tacomiddag kan du ta de restene du har – bønner er godt i, det er også mais og tomater. Stekt ris skal være lettvint, vi tar det vi har i skapet.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 2 hvitløksfedd
  • 4 aromasopp
  • En kvart ananas
  • Noen kvaster koriander
  • 2 spiseskjeer olje til steking
  • 4 desiliter kokt ris
  • 4 spiseskjeer tomatsalsa

Framgangsmåte: 

Finhakk hvitløk. Skjær aromasopp og ananas i små terninger. Grovhakk koriander.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en panne. Ha i hvitløk og sopp, la det surre noen minutter. Vend inn ananas. La det stå noen minutter til, ha deretter i ris og bland det hele godt sammen. La det steke til det begynner å bli gyllent, dette tar ikke mange minuttene. Rør inn salsa.

Ha over i dype tallerker og dryss koriander over rett før servering.

meksikansk-stekt-ris_1

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *