

Glutenfri falafel
Herlige kikertboller med spinat servert med korianderris.
Falafel + spinat = sant!
Her har jeg servert de sammen med risrester som får nytt liv med litt chili og krydder, men det er ingenting i veien for å sette fram litt tabbouleh eller hjemmebakte pitabrød heller.
Ingredienser:
- 2 desiliter tørka kikerter
- 0,5 liter spinatblader
- 1 kinesisk hvitløk
- Saften fra en halv sitron
- 2 teskjeer spisskummen
- 2 spiseskjeer kikermel
- 3-4 spiseskjeer glutenfrie havregryn
- Salt og pepper
- Olje til steking
Korianderris:
- 1 jalapeno
- 1 hvitløksfedd
- 1 vårløk
- Noen kvaster koriander
- 1 spiseskje olje
- 2-3 desiliter kokt ris
- Saften fra en halv lime
Framgangsmåte:
Bløtlegg kikertene over natten eller i minst seks timer. Sil av vannet.
Grovhakk spinat og hvitløk.
Ha kikerter, spinat, hvitløk, sitronsaft, spisskummen og kikertmel i en food processor og kjør til du har en ganske jevn masse. Spe på med havregryn til massen fester seg skikkelig. Ha i litt salt og pepper og ha massen over i en bolle. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet en liten stund før steking.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en panne.
Form små boller av kikertdeigen, trykk de litt flate og stek gylne på hver side. Server med en gang, gjerne sammen med korianderris (oppskrift under).

Korianderris:
Finhakk jalapeno og hvitløk. Skjær vårløk i ringer og grovhakk koriander.
Varm opp oljen i en panne. Surr hvitløk og jalapenos i noen minutter, vend deretter inn vårløk og ris. Stek til risen er varm. Vend inn koriander helt til slutt og server risen varm.

