Glutenfri falafel

Herlige kikertboller med spinat servert med korianderris. 

Falafel + spinat = sant!

Her har jeg servert de sammen med risrester som får nytt liv med litt chili og krydder, men det er ingenting i veien for å sette fram litt tabbouleh eller hjemmebakte pitabrød heller.

Ingredienser: 

  • 2 desiliter tørka kikerter
  • 0,5 liter spinatblader
  • 1 kinesisk hvitløk
  • Saften fra en halv sitron
  • 2 teskjeer spisskummen
  • 2 spiseskjeer kikermel
  • 3-4 spiseskjeer glutenfrie havregryn
  • Salt og pepper
  • Olje til steking

Korianderris:

  • 1 jalapeno
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 vårløk
  • Noen kvaster koriander
  • 1 spiseskje olje
  • 2-3 desiliter kokt ris
  • Saften fra en halv lime

Framgangsmåte: 

Bløtlegg kikertene over natten eller i minst seks timer. Sil av vannet.

Grovhakk spinat og hvitløk.

Ha kikerter, spinat, hvitløk, sitronsaft, spisskummen og kikertmel i en food processor og kjør til du har en ganske jevn masse. Spe på med havregryn til massen fester seg skikkelig. Ha i litt salt og pepper og ha massen over i en bolle. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet en liten stund før steking.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en panne.

Form små boller av kikertdeigen, trykk de litt flate og stek gylne på hver side. Server med en gang, gjerne sammen med korianderris (oppskrift under).

glutenfri falafel vegan oppskrift

Korianderris: 

Finhakk jalapeno og hvitløk. Skjær vårløk i ringer og grovhakk koriander.

Varm opp oljen i en panne. Surr hvitløk og jalapenos i noen minutter, vend deretter inn vårløk og ris. Stek til risen er varm. Vend inn koriander helt til slutt og server risen varm.

korianderrisglutenfri-falafel-på-meksikansk-ris

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *