

Indisk linsestuing med mungbønner
Linser on my mind. Chana dal, røde linser og mungbønner er hovedingrediensene i denne smakfulle indiske retten.
Linser er en fantastisk råvare! Jeg kjøper de i store poser i internasjonale matbutikker, så har jeg billig og sunn mat som er skikkelig allsidig i lang tid framover. Her har jeg brukt chana dal og røde splittlinser, som er to veldig vanlige typer. I tillegg hadde jeg i mungbønner, som er noen veldig små grønne bønner som er populære å bruke til spiring.
Denne retten er rask å lage, det som tar litt tid er bløtleggingen i forkant. Jeg liker å servere denne med ris og naan, men papadums er også veldig fint tilbehør.
Ingredienser:
- 0,5 desiliter tørka mungbønner
- 0,5 desiliter tørka chana dal
- 0,5 desiliter tørka røde splittlinser
- Vann til bløtlegging
- 1 centimeter ingefær
- 1 rød chili
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 sjalottløk
- 2 tomater
- 2 spiseskjeer rapsolje
- 4 karriblader (kan sløyfes om du ikke finner det)
- 1 teskje sennepsfrø
- 1 teskje korianderpulver
- 1 teskje gurkemeie
- 3 desiliter vann
- Salt
- Persille eller koriander til servering
Framgangsmåte:
Bløtlegg mungbønner, chana dal og røde linser i godt med vann i en time før du begynner på resten.
Rens og finhakk ingefær, chili, hvitløk og sjalottløk. Skjær tomatene i terninger.
Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i ingefær, chili, hvitløk og sjalottløk og surr det til løken er blank. Tilsett karriblader, sennepsfrø, korianderpulver og gurkemeie og rør alt sammen. Ha i tomatene og la det surre noen minutter.
Hell overflødig vann av bønne- og linseblandingen og ha blandingen over i gryten. Tilsett vann og la det hele koke opp. Ha på lokk og la det småkoke til linsene er møre. Tilsett litt mer vann for en mer flytende konsistens om ønskelig.
Smak til med salt.
Grovhakk litt persille eller koriander og ha over retten før servering.

Tips: Linsestuing smaker godt med ris og hjemmelaget naan.
Veldig god med nan og ris 😀
Så kjekt å høre 🙂 Takk!
Hvor mange personer er denne oppskriften til? Planlegger å lage en stor porsjon så jeg har til noen dager 🙂
to porsjoner 🙂
veldig god rett. lager 4 dobbel og spiser den veldig ofte 🙂
Så gøy! Takk 🙂