vegansk tomatsuppe oppskrift

Ovnsbakt tomat-suppe

Dette er ikke en ovnsbakt tomatsuppe. Det er en suppe laget av ovnsbakte tomater. Og den er skamgod. 

Blir alt bedre når det er ovnsbakt? Jeg tror kanskje det. Tenk bare på bakte poteter, utrolig mye bedre enn de kokte alternativene. Samme med alle rotgrønnsaker, nye smaker lokkes fram inne i ovnen. Så hvorfor ikke prøve med tomater?

Her har jeg bakt tomater sammen med litt hvitløk i ovnen på lav temperatur over lang tid. Har du det travelt kan du skru opp temperaturen og gjøre det mye raskere. Tomatene er klare når de ser klare ut. Deretter er det bare å kjøre de til en suppe og servere.

Ingredienser til en porsjon: 

  • 4 store tomater
  • 4 hvitløksfedd
  • Noen kvaster timian
  • 1 spiseskje olivenolje

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 100 grader. Finn fram en mellomstor ildfast form.

Skjær bort det harde stilkfestet på tomatene. Skjær resten av tomatene i to biter og legg i formen.

Legg hvitløk og timian i og hell olivenoljen over til slutt.

Bak i cirka en time, til tomatene er gylne og fine. Har du det travelt kan du skru opp temperaturen til 180 grader.

grillet-tomatsuppe1

Ha alt over i en food processor eller blender og kjør til du har en jevn og fin suppe.

grillet-tomatsuppe15

Server med en gang, pynt gjerne med litt ekstra timian og olivenolje.

grillet-tomatsuppe2

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *