Glutenfrie amerikanske pannekaker

Tykke og gode pannekaker uten egg, melk, gluten og soya. 

Dette er kjempegode pannekaker som passer både til en god frokost og en kaffekopp på kvelden.

Ingredienser: 

  • 1 banan
  • 2 desiliter mandelmelk
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 2 spiseskjeer sukker
  • Saften fra en halv sitron
  • 1 desiliter kikertmel
  • 1 deisliter maismel
  • 2 teskjeer bakepulver
  • Olje til steking

Framgangsmåte: 

Mos bananen med en gaffel i en bolle. Rør inn mandelmelk, vaniljeekstrakt, sukker og sitronsaft. Visp det hele godt sammen.

Ha i kikertmel, maismel og bakepulver og visp til du har en jevn og fin røre.

Varm opp litt olje til medium varme i en panne.

Ha i litt mindre enn en desiliter røre. Stek pannekakene på hver siden til den stivner, dette tar 2-3 minutter. Gjenta med resten av røren og server pannekakene lune. De smaker godt med syltetøy, og hvorfor ikke prøve med peanøttsmør og banan?

glutenfrie-amerikanske-pannekaker1

Tips: Dersom pannekakene går litt i oppløsning under steking kan du vispe inn et par ekstra spiseskjeer med kikertmel.

glutenfrie-amerikanske-pannekaker2

2 Comments

  1. Ser herlige ut:-) Blir de saftige? Er veldig glad i pannekaker,men sist jeg laget kikertpannekaker,ble jeg kjempeskuffet,fordi de var både tørre og stive. Det var helt”cleane”kikertpannekaker altså:-)

    1. Mari Hult

      Jeg husker ikke! Haha, det er så lenge siden jeg lagte denne oppskriften! Men jeg vil anta det, for hvis de var tørre ville jeg ikke lagt de ut 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *