vegansk kremet pasta oppskrift

Kremet brokkolipasta

Karbobonanza!

Jeg har blitt kjent med et hyggelig begrep før man skal gjennomføre utholdenhetsidrett, nemlig “carb loading”. Dette er definitivt det som passer meg best i hele treningsverden, og jeg blir skikkelig glad når jeg får lage en stor gryte kremet pasta som en del av nytt og bedre liv.

Denne passer altså glimrende kvelden før du skal ut og løpe eller sykle langt, men den passer like godt til middag når du har lyst på kremet brokkolipasta.

Har du rester så utgjør de en nydelig pastasalat dagen derpå.

Ingredienser: 

  • 300 gram tørket pasta, gjerne assortert
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 sjalottløk
  • 0,5 rød paprika
  • 1 brokkoli
  • Olje til steking
  • 2 spiseskjeer næringgjær
  • 4 spiseskjeer soyarømme
  • 2 desiliter vegetabilsk matfløte
  • Litt salt

Framgangsmåte: 

Kok pasta etter anvisning på pakken. Sil av vannet og avkjøl.

Finhakk hvitløk og sjalottløk. Skjær paprika i små biter og brokkolien i små buketter. Varm opp oljen i en liten gryte. Ha i hvitløk og sjalottløk og surr til det blir blankt. Ha i paprika og brokkoli. Surr noen minutter til. Rør inn næringsgjær og rømme, spe med fløte mens det koker opp.

Smak til med salt. Vend inn pastaen og ha over i dype tallerker.

kremet-brokkolipasta1

 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *