

Aromafajitas
Marinert og stekt aromasopp passer veldig godt i fajitas!
Fajitas er myke hvete- eller maistortillas som fylles med masse godt. Enkelt og greit. Som tilbehør anbefaler jeg for eksempel tomatsalsa, guacamole, bønnestuing, ris, vegansk rømmedressing, salat og mais, men det er det varme som er i sentrum. Her har vi marinert og stekt aromasopp slik at de får en veldig kraftig smak, konsistensen er fast og fin og gir litt tekstur inne i fajitasen.
Sett fram alt på bordet og la gjestene brette fajitasen sin selv – måltidet blir både smakfullt og sosialt.
Ingredienser:
- 0,5 teskje løkpulver
- 0,5 teskje hvitløkspulver
- 1 teskje paprikapulver
- 1 teskje røkt paprikapulver
- 1 teskje spisskummen
- 1 teskje salt
- 1 teskje sukker
- 1 teskje kayennepepper
- 0,5 desiliter olje
- 5-6 aromasopp eller 2 portobellosopp
- Assorterte grønnsaker
- Olje til steking
- Salt og pepper
- Noen kvaster frisk koriander
- Tilbehør til servering
Framgangsmåte:
Bland sammen løkpulver, hvitløkspulver, paprikapulver, røkt paprikapulver, spisskummen, salt, sukker og kayennepepper i en liten skål.

Bland krydderne sammen med oljen.
Skjær sopp i skiver og rør inn. La det stå og marinere i minst en halv time.
Forvarm stekeovnen til 120 grader. Skjær resten av grønnsakene i skiver.
Varm opp oljen i en panne og stek grønnsakene. Ha dem over i en ildfast form og la det stå i ovnen mens du steker soppen.
Stek sopp på høy varme til den er gyllen og fin. Smak til med salt og pepper når den er ferdig stekt. Grovhakk koriander.
Før servering legger du soppen fint utover grønnsakene. Topp med koriander.

Server med tradisjonelt tilbehør, for eksempel hvetetortillas, bønnestuing, ris, tomatsalsa, salat, mais og en vegansk rømmedip.