Blåbæris med hvit sjokolademousse og bringebærcoulis

Dessert i rødt, hvitt og blått. 

Ingredienser til fire porsjoner: 

  • 3 desiliter blåbær (frosne eller ferske)
  • 1 desiliter sukker
  • 0,5 desiliter lønnesirup
  • 4 desiliter soyamelk
  • 3 spiseskjeer maisstivelse

Sjokolademousse: 

Bringebærcoulis: 

  • 0,5 desiliter vann
  • 0,5 desiliter sukker
  • 125 gram bringebær

Framgangsmåte: 

Ha blåbær, sukker og lønnesirup i en liten gryte og la det småkoke i ti minutter. Alt sukkeret skal bli oppløst.

Visp melk og maisstivelse godt sammen til det ikke er klumper. Hell over i blåbærgryten i en tynn stråle.

Visp det hele sammen og la det koke noen minutter til det tykner.

Hell blandingen over i en passende beholder og sett kaldt i minst tre timer.

Kjør blandingen til is ved å følge instruksjonene på ismaskinen din. Oppbevar i fryser fram til servering.

Sjokolademousse: 

Smelt sjokoladen i vannbad.

Visp fløten stiv.

Vend sjokoladen inn kremen, smak eventuelt til med litt melis.

Riv i litt appelsinskall, og gjerne også et par dråper appelsinsaft.

Fordel sjokolademoussen i porsjonsformer og sett kaldt.

Bringebærcoulis: 

Kok opp vann og sukker. Avkjøl.

Kjør sukkerlaken i en kjøkkenmaskin sammen med bærene til du får en jevn saus. Sil gjennom en finkornet sil for å bli kvitt bringebærfrøene.

Anrett is og mousse på tallerkner, pynt med bringebærcoulis.

2 Comments

  1. Alexandra

    Hei, kan jeg bruke havre- eller mandelmelk istedenfor soyamelk i denne isen?

    1. Mari Hult

      Ja det går helt fint 🙂

Leave a Reply to Mari Hult Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *