

Blåbæris med hvit sjokolademousse og bringebærcoulis
Dessert i rødt, hvitt og blått.
Ingredienser til fire porsjoner:
- 3 desiliter blåbær (frosne eller ferske)
- 1 desiliter sukker
- 0,5 desiliter lønnesirup
- 4 desiliter soyamelk
- 3 spiseskjeer maisstivelse
Sjokolademousse:
- 150 gram vegansk hvit sjokolade
- 2 pakker vispbar havrefløte
- Eventuelt litt melis
- 0,5 appelsin
Bringebærcoulis:
- 0,5 desiliter vann
- 0,5 desiliter sukker
- 125 gram bringebær
Framgangsmåte:
Ha blåbær, sukker og lønnesirup i en liten gryte og la det småkoke i ti minutter. Alt sukkeret skal bli oppløst.
Visp melk og maisstivelse godt sammen til det ikke er klumper. Hell over i blåbærgryten i en tynn stråle.
Visp det hele sammen og la det koke noen minutter til det tykner.
Hell blandingen over i en passende beholder og sett kaldt i minst tre timer.
Kjør blandingen til is ved å følge instruksjonene på ismaskinen din. Oppbevar i fryser fram til servering.
Sjokolademousse:
Smelt sjokoladen i vannbad.
Visp fløten stiv.
Vend sjokoladen inn kremen, smak eventuelt til med litt melis.
Riv i litt appelsinskall, og gjerne også et par dråper appelsinsaft.
Fordel sjokolademoussen i porsjonsformer og sett kaldt.
Bringebærcoulis:
Kok opp vann og sukker. Avkjøl.
Kjør sukkerlaken i en kjøkkenmaskin sammen med bærene til du får en jevn saus. Sil gjennom en finkornet sil for å bli kvitt bringebærfrøene.
Anrett is og mousse på tallerkner, pynt med bringebærcoulis.
Hei, kan jeg bruke havre- eller mandelmelk istedenfor soyamelk i denne isen?
Ja det går helt fint 🙂