Vegansk gulrotkake

Saftig kake med gulrøtter, valnøtter og kremostglasur – kjempegod til både hverdags og selskap. 

Ingredienser: 

  • 1 desiliter linfrø
  • 2 desiliter varmt vann
  • 3 gulrøtter
  • 2 desiliter valnøtter
  • 3,5 desiliter sukker
  • 1,5 desiliter rapsolje
  • 1 spiseskje sitronsaft
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 5,5 desiliter hvetemel
  • 1 teskje bakepulver
  • 1,5 teskje natron
  • 2 teskjeer kanel
  • 1 teskje revet muskat
  • 0,5 teskje salt

Kremostglasur: 

  • 100 gram vegansk margarin
  • 100 gram vegansk kremost naturell
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1 teskje sitronsaft
  • 4-5 desiliter melis

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smør og mel en springform på 20-22 centimeter i diameter med bakepapir.

Knus linfrøene i en kaffekvern eller morter. Bland de sammen med vannet i en bolle.

Riv gulrøttene. Grovhakk valnøttene.

Rør sukker, olje, sitronsaft og vaniljeekstrakt inn i linfrøblandingen.

Sikt i hvetemel, bakepulver, natron, kanel, muskat og salt. Visp røren raskt og kraftig sammen. Vend til slutt inn gulrøtter og valnøtter.

Hell røren over i formen, glatt den til på toppen med en slikkepott.

Stek kaken i 35-45 minutter, sjekk at den er gjennomstekt med trepinnetesten.

vegansk-gulrotkake1

Avkjøl helt før du har på glasur.

Kremostglasur: 

Kjør margarin, kremost, vaniljeekstrakt og sitronsaft glatt i en kjøkkenmaskin. Spe med melis til du har en fin og kremete konsistens.

Fordel utover kaken.

vegansk-gulrotkake2

Avkjøl fram til servering.

vegansk-gulrotkake3

12 Comments

  1. Ida Kristine

    Denne kaken så utrolig god ut. Vet du om det er mulig å bytte ut nøttene med noe annet? Eventuelt sløyfe dem? Har ei i familien som ikke tåler nøtter.

    1. Mari Hult

      Kan bare droppe de 🙂

  2. Hvordan tror du denne blir uten kremost i glasuren? Har så lyst til å lage, men får ikke tak i kremost i tide :-/

    1. Mari Hult

      Det blir annerledes, men det fungerer altså! Du kan også bruke vispet soya- eller havrekrem.

  3. Hei. Hvilken vegansk margarin går at kjøpe i vanlig butikk i Norge til den glasuren?

  4. Christina

    kan man bruke chiafrø i stedet for linfrø?

    1. Mari Hult

      Jepp! 🙂

  5. Cecilius

    Beste gulrotkaken jeg har bakt! Høy og fin ble den også. Nydelig!

    1. Mari Hult

      Så kjekt å høre! Haha jeg sliter med at kakene ofte blitt litt lave, så veldig kjekt å høre den ble høy og fin 🙂

  6. Bra oppskrift!

    For å unngå å kjøpa for mykje ingrediensar eg ikkje bruker elles, “modda” eg den litt. Det gjorde den sannsynlegvis litt sunnare og 🙂 Eg vart såpass fornøgd med resultatet at eg tenkte eg skulle dela modifikasjonane mine.

    Eg bruker lite sukker, og det eg hadde liggande var brunt rårørsukker. Eg liker å tru at det er litt sunnare. Det er i alle fall litt mindre søtt (eg syns fort kaker vert i søtaste laget), og så syns eg det smakar meir (pluss at det gjev ein fin mørk brun farge på deigen).

    I tillegg bytta eg ut fint kveitemjøl med det eg bruker i brød, sammalt (finmalt) emmer og einkorn. Det funka heilt fint, trur kanskje det òg bidrar til meir smak, om ikkje heilt tradisjonelt “kakete”.

    Når det gjeld olje syns eg at kaker eg har bakt med rapsolje gjev ein litt “belegg-på-tunga”-aktig smaksoppleving (kanskje det er eg som gjer noko feil?). Eg bruker kokosolje til steiking sidan det tåler varme betre (mistenker at belegg-følelsen kjem av termisk degradering av rapsolja som gjev danning av transfett), så eg brukte like godt det. Det funka bra, og det bidrog nok òg med litt smak.

    I glasuren brukte eg oatly sin smøreost og Berit Nordstrand sin rapskokos. Med litt ekstra sitronsaft og melismengd i nedre del av oppskriftsintervallet (sidan eg ikkje liker det supersøtt), vart konsistensen litt tynn. For å få den tjukkare heiv eg først oppi noko kokosmasse eg hadde ståande. Det hjalp litt, men det som funka endå betre var å ta resten av valnøttene (vart litt igjen av ein 200 g pose etter at eg hadde hatt 2 dl i deigen), mosa dei med stavmiksar og blanda det inn i glasuren.

    1. Mari Hult

      Takk for dette her! Så utrolig bra du deler med oss 🙂 🙂 Kokosmasse i glasuren høres jo helt fantastisk ut 😀

  7. Ingeborg

    Laga glasuren med coop sin kokos vaniljeyoughurt, smør og melis. Det ble godt, men eg hadde tålt enda mer syrlighet, når den med sitron blir tilgjengelig skal den prøves!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *