

Rød linsestuing
Kjempegod stuing av røde linser og med etiopiske smaker.
Ingredienser:
- 1,5 desiliter tørka røde linser
- 1 sjalottløk
- 0,5 kinesisk hvitløk
- Olje til steking
- Litt salt
- 4 desiliter vann
Krydderblanding:
- 0,5 teskje sennepsfrø
- 0,5 teskje chilipulver
- 0,5 teskje paprikapulver
- 0,5 teskje ingefær
- 0,5 teskje løkpulver
- 0,25 teskje kardemomme
- 0,25 teskje koriander
- 0,25 teskje muskat
- 0,25 teskje hvitløkspulver
- 0,25 teskje nellik
- 0,25 teskje allehånde
- 0,25 teskje kanel
Framgangsmåte:
Bløtlegg linsene i noen timer før tilberedning. Sil av vannet.
Finhakk sjalottløk og hvitløk.
Varm opp oljen i en gryte. Ha i linser, sjalottløk, hvitløk og salt og surr det i noen minutter. Tilsett 2 teskjeer av krydderblandingen og surr videre. Hell på vannet og la det koke opp. Ha på lokk og la det småkoke til du har en tykk stuing, dette tar cirka 20 minutter. Smak eventuelt til med mer krydderblanding.
Krydderblanding:
Bland sammen alle ingrediensene i en morter, eventuelt en vanlig skål.
Tips: Server linsestuingen med grønnsaker på injera – etiopisk brød.

Advert
Advert