Sweet chili tofu

Sprø og saftig tofu med nudler og søt chilisaus. 

Jeg har en ny favorittblogg! Denne kommer dere til å ELSKE. Denne retten tar femten minutter å lage og holder deg mett i mange timer.

I blant stikker jeg nemlig innom siden Veggietoppen, som har en utlistning over de mest populære vegetarbloggene i Norden. Sist gang jeg gjorde det la jeg plutselig merke til en ny blogg i toppen, nemlig Vegoriket. Den blir skrevet av en svensk gutt som heter Mattias Kristiansson, og er profesjonell matskribent. Han skriver så godt og hyggelig, og legger ut lettvinte og fantastiske oppskrifter, spesielt mange middagsretter. For å vise dere hvor fantastisk han er har jeg her benyttet en av oppskriftene, prøv denne, og klikk dere inn på bloggen for mer inspirasjon!

Har jeg nevnt at alt er mye søtere på svensk?

Ingredienser:

  • 200 gram brede risnudler (litt tagliatelle-stil, bare ikke like brede. Andre nudler kan også brukes)
  • 250 gram tofu
  • 3 spiseskjeer maisstivelse
  • Olje til steking
  • 1/3 kålhode
  • 2 vårløk
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 1 desiliter søt chilisaus
  • 0.75 desiliter soyasaus
  • 1 spiseskje ristet sesamolje
  • Noen kvaster koriander
  • Sesamfrø til servering

Framgangsmåte: 

Kok nudlene til de er møre, ikke mer. Kok de heller litt for lite om du er i tvil. Hell av vannet og sett til sides.

Skjær tofuen i terninger. Vend den i maisstivelse.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en panne. Stek tofubitene til de begynner å bli gylne.

Grovhakk kål og skjær vårløk i ringer.  Finhakk hvitløk. Ha kålbitene og de lyseste vårløkringene over i pannen og vend de sammen med tofuen. Vend deretter inn hvitløken.

Bland sammen søt chilisaus, soyasaus og sesamolje i en liten skål og hell over tofublandingen. Rør inn nudler og la det surre et par minutter.

Grovhakk koriander.

Ha retten over i dype tallerker, topp med koriander, det grønne fra vårløken og sesamfrø. Server med en gang.

tofu oppskrift

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *