

Lettvint soppsaus
Kjempegodt til steker og middagskaker.
Ingredienser:
- 150 gram sopp, assortert om du har
- 1 sjalottløk
- Olje til steking
- 2 spiseskjeer hvetemel
- 3 desiliter grønnsakskraft eller vann med buljongpulver
- Litt salvie
- Salt og pepper
- Eventuelt litt matfløte av soya
Framgangsmåte:
Skjær sopp i skiver. Finhakk sjalottløk.
Varm opp oljen til medium varme i en liten gryte. Ha i sopp og løk og la det surre til soppen begynner å gi fra seg væske. Rør inn litt mer olje i gryten og ha i hvetemel. Rør det hele godt sammen før du heller på grønnsakskraften. La det hele koke opp mens du rører jevnlig. Smak til med salvie, salt og pepper og servér. Ha eventuelt i litt matfløte på slutten for en mer kremet saus.

Advert
Advert