Lettvint soppsaus

Kjempegodt til steker og middagskaker. 

Ingredienser: 

  • 150 gram sopp, assortert om du har
  • 1 sjalottløk
  • Olje til steking
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • 3 desiliter grønnsakskraft eller vann med buljongpulver
  • Litt salvie
  • Salt og pepper
  • Eventuelt litt matfløte av soya

Framgangsmåte: 

Skjær sopp i skiver. Finhakk sjalottløk.

Varm opp oljen til medium varme i en liten gryte. Ha i sopp og løk og la det surre til soppen begynner å gi fra seg væske. Rør inn litt mer olje i gryten og ha i hvetemel. Rør det hele godt sammen før du heller på grønnsakskraften. La det hele koke opp mens du rører jevnlig. Smak til med salvie, salt og pepper og servér. Ha eventuelt i litt matfløte på slutten for en mer kremet saus.

soppsaus

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *