banankake uten egg og melk

Fettfri* banankake

Smakfull og saftig banankake med sjokoladekrem. 

*Denne kaken er ikke helt fettfri. Men den har svært lite fett i seg, og dropper du sjokoladekremen så er det nesten helt på null.

Hemmeligheten? En sløv baker som glemte å ha i olje.

Jeg merket det ikke før kaken hadde stått i ovnen i et kvarter, og da var det for sent. Etter å ha smakt kaken selv og servert den til gode venner så er jeg fortsatt ikke sikker på hva fett kunne forbedret her. Jeg klager ikke på det, og håper dere liker oppskriften like godt som jeg gjør.

Ingredienser: 

  • 3 modne bananer
  • 4 desiliter sukker
  • 2 desiliter soyamelk
  • 1 desiliter eplesyltetøy eller eplemos
  • 1 teskje eplesidereddik
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 6 desiliter hvetemel
  • 1 teskje bakepulver
  • 1 teskje natron
  • 1 teskje kanel
  • 0,5 teskje salt

Sjokoladekrem: 

  • 1 pakke vispbar havrekrem
  • 100 gram vegansk sjokolade

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smør og mel en kakeform på 20-22 centimeter i diameter.

Mos bananer og sukker sammen i en bolle. Rør inn soyamelk, syltetøy, eplesidereddik og vaniljeekstrakt.

Sikt i de tørre ingrediensene og visp det hele raskt sammen. Hell røren over i formen, glatt den til på toppen med en slikkepott.

Stek kaken i ovnen i 35-40 minutter. Sjekk at den er klar med trepinnetesten.

Avkjøl kaken helt før du har på glasur.

Sjokoladekrem: 

Visp kremen til den blir stiv. Smelt sjokoladen i vannbad og vend den inn i kremen

Topp kaken med sjokoladekrem. Avkjøl fram til servering.

vegansk-banankake1

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *