Khubus

Arabisk brød som er supert med falafel. 
Khubus, khubz, khoubz og khobz er det arabiske ordet for brød, og blir hos oss brukt som betegnelse på dette fantastiske myke, flate brødet som kan fylles med masse godt og rulles sammen.

Jeg bruker det ofte til falafel og gyros, gjerne sammen med tabbouleh og en god chilisaus.

Trikset med å få khubus god er å elte deigen godt, steke brødet i ovn på veldig høy temperatur samt oppbevare brødene innpakket i aluminiumsfolie fram til servering – slik blir de myke og fine.

Khubus2

Ingredienser til fire brød: 

  • 2,5 desiliter lunkent vann
  • 2 teskjeer sukker
  • 1,5 teskje tørrgjær
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 5 desiliter hvetemel + ekstra til utbaking
  • 1 teskje salt

Framgangsmåte:

Bland sammen vann, sukker og tørrgjær i en liten bolle. La det stå i fem minutter til du ser at gjæren har begynt å reagere. Hell i olje.

Ha hvetemel og salt i en litt større bolle. Hell i det våte og elt godt sammen til en smidig deig. Bruk gjerne en håndmikser med eltekroker om du har.

Dekk bollen til med et rent kjøkkenhåndkle og la deigen stå til heving i halvannen til to timer.

Forvarm stekeovnen til 250 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Ha deigen over på melet bakebord og elt den litt sammen. Del den opp i fire like emner og form boller av de.

Kjevle ut en og en bolle veldig tynt og ha over på stekebrettet. Stek ett og ett brød i ovnen til de begynner å få brune prikker, dette tar 4-5 minutter.

Khubus1

Pakk brødene inn i aluminiumsfolie mens du venter på at alle blir stekt. Slik blir de myke.

Server varme eller kalde, enten med godt fyll eller som tilbehør til et måltid.

Khubus-med-myk-falafel-

3 Comments

  1. Hei Disse så kjempe gode ut tenkte å prøve meg på falafel og disse og lurte da på om du visste hvor lenge disse vil holde på benken og om de eventuelt kan fryses?

  2. Hei:) Disse så kjempe gode ut:D tenkte å prøve meg på falafel og disse og lurte da på om du visste hvor lenge disse vil holde på benken og om de eventuelt kan fryses?:)

    1. Mari Hult

      Holder en dag på benken, men fryser veldig bra 🙂

Leave a Reply to Mari Hult Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *